Бирокрация

Историята, перипетиите и успехите на българските марки крафт бири лично и искрено от техните производители

Крафт бирите нахлуха с шут в полезрението ни в последните две-три години. За тях започна да се говори все повече, а препоръката им става на принципа на социалната мрежа – от уста на уста. Да, хората се влюбиха в крафта (буквално – занаятчийски бири), при който голяма част от процеса на пивоварене се извършва ръчно от тесен кръг хора в малка пивоварна, обратно на големите бирени компании, където всички етапи са подвластни на машините. В контраст с масовите бири на пазара е и крафт пивото, в което потребителите намират много по-широка гама от вкусове, аромати, както и разнообразие в цвят, плътност, алкохолно съдържание.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал