Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Преди няколко години ресторант изпрати гневно писмо в редакцията на "Капитал Light" във връзка с написано от мен негативно ревю. Сред доводите, че не съм права - обслужването било добро, месото не било сухо и пр., присъстваше и този, че всъщност нищо от написаното не може да е вярно, защото в заведението имало камери, които не са засичали критик, а пък и никой не се бил представил като такъв.
Това, че работата беше опряла до камери, го оставяме настрана. По-интересно е как в представите на тези собственици на ресторант изглежда един критик? Другият въпрос е защо тези хора смятат, че критикът трябва да им се представи?
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
12 коментара
Трябваше да прати бутилка, пък който разбрал, разбрал....
До коментар [#1] от "Алф":
От ресторанта вероятно щяха да поискат по бутилка за всяка поръчана пържола.
Интересно ... собствениците не са ли чували, че няма лоша реклама?
Трябваше да им изпратиш бутилка. И в този жест също може да има нюанси на подигравка и отмъщение...
И аз бих изпратил бутилка - над нещата сме. :)
Eat pray and love :-) Караконова чудесна си ndred-foot-journey-kitchen-wars-break-out.html?_r= 0
6 +++++++++
И също по темата препоръчвам силно филмът ;-)
http://www.nytimes.com/2014/08/08/movies/in-the-hu
Радостно е ,че има такива статии защото именно критиката е единственото способно нещо да трансформира нивото в работещ пазар.
Нито държавата или санкциите са способни само клиента
И е похвално ,че все повече ресторантьори и хотелиери осъзнават това и започват да наемат професионалисти за качеството и критици за да следят за спазването му .
Забавно. Ако пържолите им бяха добри, кръщаването щеше наистина да е комплимент. За да бъде името на пържолата обидно, трябва самата пържола да е обида за готвача.
колко сладък текст
Браво, Караконова! Много добър текст!
Марина няма равна: умна, даровита, космополитна, с размах и чувство за хумор. Браво!
"Обидените" ресторантьори нямат и представа защо да те мисли и да говори за теб такъв умен човек е привилегия.
ЛЮБОПИТНО ми е дали авторът на текста, който наистина е рядко срещано произведение, е толкова красива, колкото ми се иска да предполагам.
Иначе аплодисменти за майсторски написаното, въпреки, че няма как да имам впечатление от друго, например от кулинарните и практики...
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.