Спрете да правите кофти хора известни
За живеенето в балон, за представителните извадки и за негледаемия "Биг брадър"

Петър Грудов

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Все по-често чувам приятели да казват, че живеят в балон. Самият аз често осъзнавам, че също живея в такъв. Съзнателно се обграждам с възпитани, интересни, любознателни хора. Ходя по места, където знам, че ще намеря други такива. Избягвам Витошка и Рафи, където е шумно, презастроено и пренаселено. Телевизорът ми е затворен в гардероба. Избирам кога и какво да чета и гледам.
Поемам от всичко – вчера например преминах от статии как чревният тракт е като втори мозък, през кръгли маси за дисекция на поп видео клипове, малко политика и новини до филмова класика от 30-те (Шанхай експрес) и епизод на любимо риалити (Проджект рънуей – интелигентно предаване, в което участниците създават красиви неща с ръцете си от парче плат). От време на време излизам от зоната си на комфорт, за да си сверя часовника. Возя се на трамвая, отивам да видя Игрите на глада, прекрачвал съм прага на PM.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
43 коментара
+ :-)
автор - Инна Павлова, която се обръща към себе си със "Самият аз.."
иначе като цяло зле написана статия, която започва с доста снизходително противопоставяне на вкуса на авторката (или авторът, обърках се вече!) с този на 'масите'
ако авторката имаше толкова широки наблюдения върху телевизионните реалитита на 'запад' щеше да знае, че са не само същите бълвочи, ами и още по-противни. българите като общество все още сме доста консервативни в някои отношения, умът ни не може да роди даже някои от извращенията, които дават по чуждите телеевизии, камо ли да ги осъществиме по ТВ.
като цяло не разбирам и целта на статията. това е все едно да лаеш как един нео-националист и направо чист фашист може да има собствена телевизия. първо - демокрация сме, второ - Нова ТВ нито е единствената телевизия, нито е водеща. като не те кефи винаги има БНТ, нали?
Инна Павлова е автор на картинката. Автор на статията е Петър Грудов в горния десен ъгъл ;-). И аз се обърках първоначално. Капитал трябва да помисли по въпроса ;-)
[quote#0:"статията"]Хубаво е да не забравяме, че като потребители можем да въздействаме върху това какво гледаме като нация по телевизията, защото то ни формира и след избори виждаме резултата. А ние реално, без да го осъзнаваме, гласуваме всеки ден – с всяко гледано предаване, с всеки лайк и с всеки изхарчен лев. Не е лошо да се замислим какво харесваме и на кого даваме парите си.[/quote]
Даже е задължително!
Не гледам този формат -от първото излъчване още не можах да разбера що за извратеняк трябва да си, за да си губиш времето да воайорстваш в личния живот на някакви хора.
Като чета статиите за въпросното предаване все повече се убеждавам, че формирането на ценностите е в умопомрачителен застой, направо в упадък, а телевизиите използват безграничната си мощ изключително пошло и безскрупулно.
"Алекс Сърчаджиева във вид на липсващото звено между абитуриентка и кичозна мека мебел"... по-добре не може да се каже! :-)
Спрете да правите кофти хора.
Добре написано... даже меко. Бутафорни персонажи в кичозна среда, с претенции за текезесарски амбианс...
Когато на добър човек му е хубаво това е блус, когато на кофти човек му е хубаво това е чалга.
Драги/а oldschool, това че телевизията ни залива с лайна, не означава, че трябва да се къпем в тях. Нека все пак да има някакъв избор, докато чалгата не ни е превзела тотално.
До коментар [#8] от "zuk_trombon":
Когато на хубав човек му е лошо, това е блус. Когато на лош човек му е хубаво, това е чалга. :) .. мисли ги малко тия цитати... или ти нарочно?
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.