24 телета

Разнообразието в ресторанта е най-добре да си остане при храната

 Помните ли как в "Завръщане в бъдещето" имаше ресторант, който се намира в джипа? Докато ядеш бургер, въртиш колелото. Получените калории се изразходват светкавично и на място. Така през 1985 г. са си представяли нещо, което ще съществува на 21 октомври 2015 г. Добре е, че подобно нещо (все още) не съществува. Само че посоката, в която са си представяли бъдещето, е много точна, защото хваща двете мании на човечеството днес - храна и здравословно живеене. И това е най-мечтаната "колаборация" днес. Храната да е "изгорена" още преди да е останал споменът каква е била.

Може спокойно да се хванете на бас, че храната е най-търсеният партньор за всяко начинание. Опитите да бъде вкарана и напъхана навсякъде – независимо под каква форма – са безброй. Само че в повечето подобни концепции не е ясно дали е в името на по-доброто прекарване с по-добра храна, или храната влиза в ролята на безжизнен обслужващ персонаж, от което само тя може да пострада. Така е в концепцията на "кофисите", в които се инсталират цели кухни, така е и в ресторантите на топ магазините за мода, както е в тези на Роберто Кавали, Армани, Ралф Лорън. Какво по-точно правим – работим, пазаруваме или се храним? Не е много ясно.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал