Приготви сам, сподели с всички

Блогърът и терапевт Михаела Белорешка за важността да имаме близка връзка с храната си

Ако сте любопитни как се прави плодов тарт със сливов мармалад, печена тиква с орехово-гъбен сос и пушен пипер или какаово-бадемови бисквити, може да се обърнете към хранителния терапевт и блогър Михаела Белорешка. На сайта си тя се описва като "нетърпелив човек, винаги бързам за някъде", но всъщност издава онова специфично спокойствие на човек, който има ясна идея какво и защо прави.

На Good Natured Food тя публикува рецепти (с фокус върху вегетарианството), есета и размисли върху здравословния начин на живот, няколко самоиздадени кулинарни книги. Пак там има възможност за лична консултация с Михаела, специализирала хранителната терапия във Вашингтон. Най-актуалното около нея е създаването на Blue Birds – екип, ориентиран към кетъринг услуги, концептуални менюта, провеждане на курсове по здравословно хранене, разработването на рецепти и препоръки, а всичко това в близко партньорство с местни производители. Надява се, че в близко бъдеще ще могат да отворят и собствено пространство в София.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал