Големият "мук"

Човешкият елемент е повратната точка в онлайн обучението

Капитал    ©  Цветелина Белутова

Имри Авитан напуска училище в десети клас, изпада от учебната система, но не защото не му се учи, а защото цялото му време преминава в самообразоване и не успява да стигне до училището.

"Тогава се бях записал в "Отворения университет" (основан 1976, няма учебна такса), те не изискваха да имам диплома за завършено средно образование." По това време – преди осемнадесет години, не съществуват онлайн курсове, а Имри чете от хартиени учебници и пътува на стоп от единия край на Израел до другия, за да се яви на изпити. След като завършва бакалавърска степен и магистратура, кандидатства в един от водещите израелски университети - телавивския, и в момента е докторант по педагогика. Да не забравим - Имри няма диплома за завършено средно образование. "Напуснах училището, защото имах чувство, че нищо ново не научавам, много бавно напредвахме с материала, нямах никаква възможност да съм активен."


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар