Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
Имри Авитан напуска училище в десети клас, изпада от учебната система, но не защото не му се учи, а защото цялото му време преминава в самообразоване и не успява да стигне до училището.
"Тогава се бях записал в "Отворения университет" (основан 1976, няма учебна такса), те не изискваха да имам диплома за завършено средно образование." По това време – преди осемнадесет години, не съществуват онлайн курсове, а Имри чете от хартиени учебници и пътува на стоп от единия край на Израел до другия, за да се яви на изпити. След като завършва бакалавърска степен и магистратура, кандидатства в един от водещите израелски университети - телавивския, и в момента е докторант по педагогика. Да не забравим - Имри няма диплома за завършено средно образование. "Напуснах училището, защото имах чувство, че нищо ново не научавам, много бавно напредвахме с материала, нямах никаква възможност да съм активен."
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.