All You Need is Less
Как различни хора намират повече смисъл в това да живеят добре пред това да станат някой или да имат много

Сабина Иванова

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
От известно време се опитвам да сложа ред вкъщи. Да подреждаш вещи звучи досадно, а след третия час направо се превръща в мъчение. Дрехите ми постепенно са се превърнали от нещо, което обличам, за да не ходя гола, в отделно същество, което се е настанило в дома ми, спи ми на леглото и ми яде от паничката. Първо запълних рафтовете в гардероба, след това поставих нови, а по-късно дрехите изпълзяха и по останалите мебели. Сигурна съм, че знаете за кой точно стол става дума. Имам тоалет и за вторник следобед, ако вали.
Моите битови неволи за съжаление са само дребен детайл в омагьосания кръг на пилеенето, в който съм попаднала – не само аз, но и голяма част от хората, които познавам. Наскоро чух следната история: на българин, който живее в САЩ, му се налага да подмени телевизора с нов заради цифровия сигнал, но не му се иска да изхвърли стария, който все още работи. Затова решава да наеме помещение, за което плаща по 130 долара на месец, в което да го съхранява.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
6 коментара
на мен пък ми трябва достатъчно не повече или по-малко
За съжаление няма как да знаеш, че имаш достатъчно, ако не си имал повече от достатъчно - Уилям Блейк :)
You never know what is enough unless you know what is more than enough.
Абсолютно вярно, вещоманията ще ни погуби...
Парите не носят щастие.
По-малко значи повече.
И куп други сентенции измислени от богатите хора, за да не се депресира нормалният човек.
как всяко отделно семейство може да живее на една заплата, като например от ходенето по заведения, изплащането на големи ипотеки или други кредити, или от скъпи пътешествия = мизерствайте си у вас, не ходете по заведения, за да не ви гледаме бедняшките физиономии, не си купувайте къща до моята, за да не ви гледам евтините мебели от ИКЕА, няма да ми пътувате до Бали, щот ми омръзна от бедняшките ви самолетчета и ваканцийки.
Абе и богатите плачат, ама го правят на яхта и сълзите ги бършат прислужниците...
Must be funny. In the rich man's world. Money, money, money. Always sunny. In the rich man's world. Aha-ahaaa. All the things I could do. If I had a little money...
Да го пратим тогава в Сомалия да го видим този преял индивид. То все едно някой дебел да се сети и да каже, ми аз мога и без торта. Ми може, ама... то и без секс може. И без чорапи може. И без гащи може. Много неща могат, ама...
Такива дето си имат всичко като почнат да разправят как нищо не им трябва, точно 3 дена в Африка или Венецуела и ще си говорим пак. Аман от фалш. Има един много хубава американски термин - "humblebrag" - директно преведено, правя се супер много, като хич не се правя. Толкова много не се правя, че чак супер много се правя. Та и тия така. Тоалетната хартия предполагам обаче не са си я спестили, макар че може и без нея.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.