Близки срещи от благородния вид
Желание за независимост или обикновена калпазанщина е да забравиш за дрескода

Виолета Керемидчиева

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
В началото на моята неслучила се журналистическа кариера бащата на моя приятелка, която пък учеше за адвокат, ни прибра от лекции и ни заведе на вечеря. Неукрепналият ни стайлинг беше Къртни-Лав-отива-на-работа-в-офиса, ама по-лошо, защото не съм Къртни Лав. Срам, но фактите са: тениска с изрязани ръкави, къса дънкова пола, шита от мен, мрежести чорапи и сандали.
Човекът ни огледа от-до и каза: "Има адвокат и адвокат, както и журналист и журналист." Интонацията му натъртваше, че може да звучи гордо или пародийно, и продължи: "Време е с дрехите си да покажете вие от кои сте." И постави началото на края на тийнейджърската борба за независимост.
Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
8 коментара
Три пъти прегледах статията, но име на авторката не видях - вероятно съм за очила! Това, което разбрах от текста ме шокира: 1. Авторката се сетила, че трябва да мисли за облеклото си на 18 годишна възраст - явно е имала сериозни пропуски във възпитанието не само "първите седем". 2. Искала да става журналист, но българският явно и е втори език, защото мисли на английски (или така ѝ се иска). 3. Шаблоните с които говори, явно намекват за "чалга" (световна) култура.
"Капитал", Вие да не би да сте пожълтели?!
За 15 години работих е няколко компании и винаги е имало дрес код- костюм, вратовръзка, риза....както ди трябва... Но да излизам " в центъра " така ще ми дойде малко в повече... П.П. Статията я причислявам към загубеното ми време....
Бил Гейтс може да отиде на опера по дънки и тишърт. Останалите трябва да спазват дрес-кода - поне докато не са станали като него. Колкото до авторката която описва как се е появила с дънкова поличка и мрежести чорапки, веднага става ясно защо ги е поканил на вечеря бащата на приятелката и - бил е сигурен че ще му струва 2-3 уискита - най-много.
Погледнете последнаите снимки на сватба или абитуриентска на която сте били и ще видите дрес кода и на главните герой и на участниците.Булките в повечето случай изискват от гостите и участниците да спазват някакъв код който не се отнася за нея. Относно костюма с кецове ОК стига да си водещ на някакво търговско шоу и трябва да бъдеш много арт.Но това е за водещия който трябва да бъде атрактивен. Едва ли и пука на Кейт за мнението на Космополитън-тя е принцеса и кралска особа,читателите са поданици който мечтаят да бъдат на нейно място. Затова когато ги поканят при кралицата всички носят всякакви шапки(нищо все пак пече слънци или се подмазват:-) Относно мъжката мода -италианците са я измислили Вталено костюмче и ризка(не вталени джинси и ластична тенеска) Стил се изгражда с ценности и мироглед. Когато искаш да летиш на високо-трябват крила. П.С. това че си облякъл някакво сако и риза също не те прави стилен.Може и да си портиер на работа-важно е как го носиш. Нищо лошо към портиерите и аз съм работил като млад
До коментар [#1] от " emilm13 ": Писало му се на момичето - писало. Да не сте очаквал да научите нещо?
Как да се обличаме: http://www.esquire.com/
как да не се обличаме :http://www.gq.com/
До коментар [#3] от "Тони Шнайдера":
Мне...по дънки и тишърт на опера отива Марк Зукърбърг. А тениската е задължително сива. Една от 150-те му, които той носи всеки божи ден когато тича и когато е в офиса, и когато е на конференция, и когато е в среща, и когато яде...!
До коментар [#1] от "emilm13":
Виолета Керемедчиева. Пише го в получерната фаша под заглавието, наред с всякаквите му там икони на социални мрежи.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.