Внимавай в картинката

Как се говори пред хиляди експерти и как се изготвя ефектна презентация, обяснява номинираният за топ лектор Борис Христов

Борис тъкмо се връща от Атланта, където е изнесъл две лекции на конференцията Microsoft Ignite – едно от най-големите технологични събития с над 25 000 посетители и 2200 долара входна такса. В първата е говорил за това как може да се създаде красива и интересна презентация, или как човек без дизайнерски умения да направи атрактивни слайдове на Power Point. Другата лекция е била за боравене с Microsoft Sway.

"Най-ефективният начин, за да се подготвя за говорене пред толкова много експерти, е да тренирам. Репетирам седмици преди представянето. Някои хора медитират, други се молят, трети си носят късмети, но всичко това няма значение, ако не са репетирали достатъчно", казва Борис с широка чаровна усмивка. На срещата ни идва облечен е със спортно елегантна риза и панталон. "Важното е да ми е удобно, това е и принципът, който спазвам, когато си подбирам дрехи за лекции – достатъчно е другото напрежение, не трябва да има ни най-малко неудобство от облеклото."


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал