Наръчник за бавен сладолед

Как да си направим домашен сладолед

Shutterstock    ©  Shutterstock

Приготвянето на сладолед е наука и изкуство, което индустриалното производство убива. Все по-масово се работи с готови бази, плодови пюрета и сухи смеси, което за съжаление променя практиките дори в Италия. Майсторите се измориха и откриха по-лесни и удобни начини.Днес почти никой не иска да чисти череши на ръка, старомодното занаятчийство не влиза в бизнес плана на повечето джелатерии.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
6 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    imar avatar :-|
    imar
    • - 4
    • + 9

    Кога ще започнете да означавате подобни статии като платена публикация или рекламен материал. Освен това мога да споделя предостатъчно лесни и бързи рецепти за домашен сладолед и без всички тези превземки.

    Нередност?
  • 2
    murttle avatar :-|
    murttle
    • - 2
    • + 5

    Gelateria Naturale напоследък рекламират някакви безумно скъпи машини за сладолед, които рядко някой ще си купи за вкъщи. Явно цялата писаница е заради тези машини, но не мисля, че е особено убедителна.

    Нередност?
  • 3
    superkrisy avatar :-|
    superkrisy
    • - 3
    • + 4

    До коментар [#1] от " imar ": Гроздова захар, биолимон (написано заедно), кестенов мед... Тъкмо се ентусиазирах, че ще прочета нещо полезно и смислено. Ще се радвам на някоя изпитана рецепта :)

    Нередност?
  • 4
    vrp38525868 avatar :-|
    vrp38525868
    • - 5
    • + 5

    Пак типичните жълтопаветни превземки - гелатерии, натуралета и пр. банални клишета. Все едно некой италианец ако отвори шкембеджийница в Рим ще я изпише точно така и на кирилица. Нема по-малодушна и комплексирана нация от българите. Сладоледената култура не се ограничава само до Италия, пък и в крайна сметка измислете нещо от вас, нещо оригинално, стига с тия гелатерии, пасти и пр. женски глупости. Какво се прехласвате толко пред тая циганска държава Италия, ще ви се смеят некъде, ама сте прости тетки но с претенции.

    Нередност?
  • 6
    zeratul avatar :-|
    zeratul
    • - 1
    • + 3

    Най-накрая една прекрасна стататия, която да обяснява какви са разликите между занаятчийския сладолед и боклуците, които се продават по витрините на всеки ъгъл и децата ни поглъщат всекидневно и се тровят.
    Преди две години открих тази сладоледаджийница в центъра на София, когато още никой не я знаеше и веднага стана мое любимо място. Още от ден едно си личи, че продуктите се подбират и че всичко се прави на място, прясно и вкусно. Колкото повече такива български занаятчии има, които да имат малки производства, толкова по-добре ще живеем и като стандарт и като качество на заобикалящата ни среда. За съжаление, все още явно има много път, който да извървим в тази насока.
    Поздравления за Капитал и се надявам да продължават в тази насока със серия от статии за бутикови производства на храни в България.

    Нередност?
Нов коментар