

Кристина Николова

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
В последните години броят екзотични ресторанти (такива наричаме предлагащите неевропейска кухня бел.ред.) в София се увеличи драстично, но качеството изглежда зациклило на едно неособено добро ниво. Набиращ популярност изглежда и паназиатският формат – отварят все повече места, които предлагат в менюто си кухня от няколко различни далечни държави, без да специализират в нито една от тях, което личи от вида и вкуса на ястията – малко далече от автентичните.
Все пак разнообразието е ценност – хубаво е да знаем, че за да си поръчаме или направим кимчи, не е нужно да пътуваме до Корея, а може да се разходим до съседен квартал.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
2 коментара
Определено е освежаващо и окуражаващо да чета такива неща за любимия си град, който напуснах през 1990 г. Нищо подобно нямаше в София тогава макар че вкусна ако и по-еднообразна от към избор храна можеше да се намери.
Много информативна статия!
И аз съжалявам за китайския "Азия" от 90-те години. Не ми е ясно защо затвориха и се пренесоха с 2 ресторанта в Пловдив и един във Варна. Там са запазили са същото меню. Качеството на храната във Варна е почти толкова високо, колкото беше на "Чипровци", за Пловдив имам само еднократни впечатления.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.