Жени, пътища, автомобили

Стопът, еманципацията на пътешественичките и как рисковете на споделеното пътуване да бъдат сведени до минимум

Във фейсбук групата Solo Women Travel Tribe (или "Племето на жените, които пътуват сами") повече от 21 000 участнички обсъждат закономерностите на самостоятелните пътешествия по света и се подкрепят взаимно. Въпреки това въпросът "Какво мислите за избора на жени да пътуват сами на стоп" предизвиква вълна от крайни мнения.

Докато някои пишат "Това е ужасно опасно, никога не си и помисляйте да го правите!" с главни букви и цял ред удивителни, други разказват, че са обиколили десетки държави на стоп, и призовават за повече доверие между хората.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


3 коментара
 • 1
  chimay avatar :-|
  chimay

  Chimay е пътувал към 200 000 км авто-стоп на три континента.

  Радва го позитивното отношение към този позабравен начин на пътуване, и специалното отношение към нежните създания които пътуват по този наистина рисков ( за всички ) начин. Съветите на Мария Ангелова са изпитанни в практиката : Усмивката е незаменима, интуицията рядко лъже.

  Може само да добави : пазете се от това да не предизвикате вербално недоразумение, особенно когато пътувате с хора с които не владеете общ език, дори на ниво близко до функционално. Пазете се от лоши мисли по Време на пътуване на стоп, също много важно е да имаме нагласата че сме Свободни да пътуваме на Стоп, никога не го правим по принуда.

  На Стоп винаги се пристига!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал