Образцов турист

Как да пътуваме без да вредим

Туристи на мост във Венеция
Туристи на мост във Венеция    ©  Shutterstock
Туристи на мост във Венеция
Туристи на мост във Венеция    ©  Shutterstock
По данни на Министерството на туризма в периода януари - октомври 2018 г. България е била посетена от

8 423 315 чуждестранни туристи. За сравнение: Лондон - 20.42 млн., Париж - 17.95 млн., Барселона (9.06 млн.) туристи през 2018 г. (източник: Business Insider)

Преди няколко дни, една от европейските авиокомпании пусна в продажба билети между няколко германски града и Майорка за 1 евро. Тоест колкото билетчето за градски транспорт в София. Такива предложения може и да не се появяват всеки ден, но се срещат все по-често.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Капитал: Light

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.


3 коментара
 • 1
  evpetra avatar :-|
  evpetra

  Туристите са новите нашественици (мигрантите са нищо пред тях!). Представям си какво ще стане в Майорка с евтините билети - екологична и социална катастрофа. Вземат си немците банските и отиват на плаж в Майорка, където вече стои (даже не лежи!) човек върху човека.

 • 2
  nxy49591978 avatar :-|
  nxy49591978

  А тоя цайс от снимката майка си ли търси там? Нито е негова работа да се бърка в политиката на чужда страна, нито има некаква представа за събитията и кой крив, кой прав. Същите обикалят и по гейпаради да създават илюзия за масовост, в Източна Европа дали има и 10% местни участници не е сигурно.

 • 3
  nxy49591978 avatar :-|
  nxy49591978

  Тия съвети за алтернатива на аирбнб са ала-бала, просто отидете на хотел като бели хора, така ще сте образцови туристи. Какъв точно ви е проблема на вас хипстърите с хотелите, нали уж обикаляте много, само ще спите в хотела, никой насила нема да ви държи там. Ама пуста сектантска мода, светът ще свърши ако не копирате на 100% вашите американски гурута. Не туризъм, а психиатрична помощ ви требва на вас "умнокрасивите", акъл като на 14 годишни зомбирани тинейджъри. Немам предвид авторката, а по принцип.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал