Селото се оказа тъкмо в града

Няколко стопанства с доставка, които предлагат чиста, разнообразна и вкусна храна

Shutterstock    ©  Shutterstock

За съжаление през последните години масовият внос на плодове и зеленчуци с ниско качество и фактът, че повечето пазари и квартални магазини зареждат от едни и същи места, доведоха до уеднаквяване на предлагането. Добрата новина е, че все повече малки ферми вече имат организирана доставка до домовете или до определени локации в града, което улеснява включването на качествени сезонни плодове и зеленчуци в менюто.

Следва селекция от няколко стопанства, в които производителите имат различна философия към земеделието и храната и предлагат разнообразни сортове. Поръчвайки от подобни ферми, подпомагате местното производство и получавате сезонни, по-чисти и интересни продукти. Освен това скъсявате веригата, по която храната достига до вас, като по този начин намалявате вредното въздействие върху околната среда.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    chitatelsz avatar :-|
    Читател
    • + 8

Благодаря Ви за този материал и списъка с източниците на качествени български био продукти. Някои от тях ги знаех, но за други научих сега. Ще ги имам предвид и ако имам възможност, с удоволствие бих поръчвал от тях.

Нередност?
  • 2
    evpetra avatar :-|
    evpetra
    • + 5

Много полезна информация.

Нередност?
  • 3
    sjaakiie avatar :-|
    sjaakiie
    • + 2

"... те трябва да са вкусни и да изглеждат добре."

Зеленчуците и плодовете трябва да изглеждат естествено - във всякаквите си разновидни форми. Важното е да са вкусни.

А ще е супер и ако пазаруващите се научат да не подбират продукцията все едно ще се венчаят за нея.

Нередност?
  • 4
    greeneyes avatar :-|
    greeneyes

Супер. И айде нещо вкусно от мен :)
    https://www.youtube.com/watch?v=SRKdD-SzP14&feature=related

Нередност?
  • 5
    greeneyes avatar :-|
    greeneyes

До коментар [#3] от "sjaakiie":

https://www.youtube.com/watch?v=A48F_bEsP_M