Селото се оказа тъкмо в града
Няколко стопанства с доставка, които предлагат чиста, разнообразна и вкусна храна

Петя Първанова

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
За съжаление през последните години масовият внос на плодове и зеленчуци с ниско качество и фактът, че повечето пазари и квартални магазини зареждат от едни и същи места, доведоха до уеднаквяване на предлагането. Добрата новина е, че все повече малки ферми вече имат организирана доставка до домовете или до определени локации в града, което улеснява включването на качествени сезонни плодове и зеленчуци в менюто.
Следва селекция от няколко стопанства, в които производителите имат различна философия към земеделието и храната и предлагат разнообразни сортове. Поръчвайки от подобни ферми, подпомагате местното производство и получавате сезонни, по-чисти и интересни продукти. Освен това скъсявате веригата, по която храната достига до вас, като по този начин намалявате вредното въздействие върху околната среда.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
5 коментара
Благодаря Ви за този материал и списъка с източниците на качествени български био продукти. Някои от тях ги знаех, но за други научих сега. Ще ги имам предвид и ако имам възможност, с удоволствие бих поръчвал от тях.
Много полезна информация.
"... те трябва да са вкусни и да изглеждат добре."
Зеленчуците и плодовете трябва да изглеждат естествено - във всякаквите си разновидни форми. Важното е да са вкусни.
А ще е супер и ако пазаруващите се научат да не подбират продукцията все едно ще се венчаят за нея.
Супер. И айде нещо вкусно от мен :)
https://www.youtube.com/watch?v=SRKdD-SzP14&feature=related
До коментар [#3] от "sjaakiie":
https://www.youtube.com/watch?v=A48F_bEsP_M
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.