Новият брой:
Скъпото спасяване на Силициевата долина

Речник на еко термините

Образователно четиво за различните понятия и убеждения, които обобщаваме с "природозащитник"

Shutterstock    ©  Shutterstock

"Намираме се в ерата на последиците", казва американският еколог и философ Дейвид Ейбрам. Според него и колегите му е крайно време да обърнем внимание на отношението си едни към други и към природата. Защото, ако не приемем отпечатъка си върху света насериозно, проблеми като пандемията и климатичната криза само ще се задълбочават.

Докато в някои държави, включително България, все още има "екозащитници" и "други", то науката ни подсказва, че в момента трябва да мислим отвъд разделенията на лагери. А когато разширим представите си за "природозащитници", може да се окаже, че някое от теченията в екологията всъщност ни пасва по мярка.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
4 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    clint_eastwood avatar :-|
    clint_eastwood
    • - 1
    • + 1

Обичайните тъпотии.

Повече или по-малко всичко може да се преведе като "Аз съм не особено вещ човек с твърде малко проблеми и голямо его, на което искам да обърнете внимание, като ми се възхищавате колко съм благороден".

Нередност?
  • 3
    barel avatar :-|
    пустиняк

На български е преведена като Смълчана пролет. Капитал, редактори като нямате поне Гугъл ползвайте.

Нередност?
  • 4
    hou1510481221539200 avatar :-|
    Stoyan Dimitrov

До коментар [#1] от "Clint_Eastwood":

... "природа, надарена със самосъзнание" сме били. Интересно, ти какво си

Нередност?
Нов коментар