Речник на еко термините
Образователно четиво за различните понятия и убеждения, които обобщаваме с "природозащитник"

Лия Панайотова

Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
"Намираме се в ерата на последиците", казва американският еколог и философ Дейвид Ейбрам. Според него и колегите му е крайно време да обърнем внимание на отношението си едни към други и към природата. Защото, ако не приемем отпечатъка си върху света насериозно, проблеми като пандемията и климатичната криза само ще се задълбочават.
Докато в някои държави, включително България, все още има "екозащитници" и "други", то науката ни подсказва, че в момента трябва да мислим отвъд разделенията на лагери. А когато разширим представите си за "природозащитници", може да се окаже, че някое от теченията в екологията всъщност ни пасва по мярка.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
4 коментара
Обичайните тъпотии.
Повече или по-малко всичко може да се преведе като "Аз съм не особено вещ човек с твърде малко проблеми и голямо его, на което искам да обърнете внимание, като ми се възхищавате колко съм благороден".
На български е преведена като Смълчана пролет. Капитал, редактори като нямате поне Гугъл ползвайте.
До коментар [#1] от "Clint_Eastwood":
... "природа, надарена със самосъзнание" сме били. Интересно, ти какво си
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.