Месото си отива
Все повече кулинарни институции в света прегръщат вегетарианството "в името на планетата"


Всяка събота сутрин: култура, изкуство, свободно време.
В края на април Даниел Хъм, създател и собственик на изключително елегантния и емблематичен за Ню Йорк ресторант Eleven Madison Park, обяви, че при новото отваряне на ресторанта през юни менюто му ще е 100% веганско.
През 2017 г. EMP беше номер едно в класацията World's Best Restaurant, а само три дни след това изявление той получи и поредните си 3 звезди "Мишлен".
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
2 коментара
"В името на планетата", хахахах.
Умници, и как изхранвате 7 млрд. души без месо, което е с много по-висока концентрация на калории от неядивната целулоза, която поглъщат животните? Как ротирате почвите без животни, без което не бихте имали реколта? Имате ли някакви доказателства, че животновъдството има вреда за климата отвъд медийния алармизъм, който продава рекламно време? Здравето на хората има ли някакво значение все пак в целия план? (И не, здраве без месо не е възможно.)
Това е поредна неомарксистка зелена лъжа. Престанете да давате трибуна на такива хора.
Който иска да почете повече по алтернативната гледна точка, особено относно методологията, която се използва, за да се дискредитира месната индунстрия, може да прочете това например: https://quillette.com/2018/04/05/case-sustainable-meat/
Простотията, изразяваща се в глупави моди и идеологии ще погуби тая планета, а не месоядството.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.