🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Дронамикс" ще търси класическо стартъп финансиране през борсовия сегмент BEAM

Набраните до 3 млн. евро ще се инвестират за развитие в британското дружество Dronamics Global, което е шапката на бизнеса

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Средствата, които новото дружество "Дронамикс кепитъл" планира да набере от борсовия сегмент BEAM през следващата седмица, ще бъдат инвестирани в капитала на регистрираната във Великобритания Dronamics Global, ако предлагането е успешно. Компанията за карго дронове ще търси максимално допустимия размер от 3 млн. евро, като ще предложи на инвеститорите 5 334 081 броя привилегировани, безналични, поименни Клас Б акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност от 1.10 лв. за акция. Предлагането ще е успешно и при записване на 2 667 040 книжа.

"Дронамикс кепитъл" е специално регистрирано дружество, което само ще набере средства за пореден рунд на финансиране в стартъпа Dronamics Global. Досега той е бил подкрепен от над 40 инвеститора, сред които "Илевън кепитъл", който се търгува на БФБ, австрийският SpeedInvest и индивидуални инвеститори, един от които е създателят на Telerik Бойко Яръмов.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар