Цената на какаото може още повече да загорчи

Цените на основната суровина за шоколада може да се покачат заради недостига на торове и тяхното оскъпяване

Очертаващият се недостиг на суровини и торове може да принуди производителите да намалят какаовото съдържание в шоколадовите десерти.
Очертаващият се недостиг на суровини и торове може да принуди производителите да намалят какаовото съдържание в шоколадовите десерти.
Очертаващият се недостиг на суровини и торове може да принуди производителите да намалят какаовото съдържание в шоколадовите десерти.    ©  Shutterstock
Очертаващият се недостиг на суровини и торове може да принуди производителите да намалят какаовото съдържание в шоколадовите десерти.    ©  Shutterstock
Бюлетин Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Всеки обича шоколад. Десертът се консумира в целия свят. Повече от 7 млн. тона годишно се изяждат всяка година, което означава, че средно на човек се пада по около 1 кг шоколад на година. В България обичаме да похапваме от десерта повече от обичайното. Три пъти повече от средното за света, около 3.5 кг на глава от населението според данни на Евростат през 2019 г. Абсолютните рекордьори в шоколадовата ранглиста са швейцарците, с близо 9 кг на човек средно на година.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар