🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Експат" пусна фонд алтернатива на депозита с очаквана доходност от 3.5%

Управляващото дружество добавя в портфолиото си фонд на паричния пазар

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

"Експат капитал" пусна взаимен фонд на паричния пазар, който ще инвестира в краткосрочни ценни книжа с висок кредитен рейтинг. Финансовата група се опитва да хване вълната на повишения интерес към този тип фондове, които стават все по-търсени заради все още нулевите лихви по депозитите. Тенденцията е факт не само в САЩ и Европа, но и в България. Доказателство за това са и активите на "Експат евро ликвидност", както е името на фонда. За кратко време те са достигнали 1.7 млн. евро, а Комисията за финансов надзор е издала разрешение за организиране на фонда в началото на април. Той ще се ръководи от "Експат асет мениджмънт".

Минималната сума за инвестиция е 1000 евро, а таксите за покупка и обратно изкупуване са нула процента. Ако обратното изкупуване е преди 12-тия месец, колкото е препоръчителният хоризонт, има такса 0.5%. Разходите на фонда, които ще се приспадат като такса от активите, са 0.9% годишно.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар