20 въпроса: Блажка Димитрова

Един от основните двигатели зад сдружението "Нулев отпадък - България" и създателка на първия отдаден на каузата ресторант у нас

Блажка Димитрова е от малкото млади хора в България, които са посветили живота и вдъхновението си на обществени каузи. Тя е преподавала предприемачество на младежи по програмата "Заедно в час", създател е на кетъринг фирмата с кауза "Кухнята на Благичка", в която наема младежи в неравностойно положение.

Голямата й страст е мисията за намаляването на отпадъците, които всеки от нас генерира всеки ден. Тя е един от основните двигатели зад сдружението "Нулев отпадък - България", неин проект е и първият ресторант с нулев отпадък Blagichka - Zero Waste, който също дава поле за професионално развитие на младежи в неравностойно положение. До дни в продажба ще бъде пусната книгата й, посветена на практични съвети относно живота без отпадъци. Тя носи заглавието "Живот с нулев отпадък в България" (изд. "Ракета"; представянето е на 24 януари в зала за събития "В парка"), а в нея Блажка е събрала целия си опит по темата, като дори е включила и личните си рецепти за козметични продукти, почистващи препарати и домашно приготвена храна.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар