20 въпроса: Проф. Христо Пимпирев

Полярният изследовател е един от авторите на току-що излязлото на български и на английски издание "Антарктическа кухня"

Проф. Христо Пимпирев е български учен, полярен изследовател и директор на Българския антарктически институт. Той е един от авторите (заедно с Хавиер Качо - испански писател, учен и ръководител на испанската полярна база "Хуан Карлос I", и журналистката и фотографка Иглика Трифонова) на току-що излязлото на български и на английски издание "Антарктическа кухня".

Книгата (изд. "Егмонт"), богато илюстрована с архивни и съвременни фотографии, запознава читателите с Ледения континент през погледа на 29 готвачи от различни националности, които се грижат за прехраната на обитателите на полярните бази при ограничени ресурси и екстремни атмосферни условия. Включени са повече от 60 рецепти и ценни съвети от кухнята на полярните шеф-готвачи.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове