Книга | "Созопол в образи и думи" на Михаил Заимов

Фотографската книга събира архивни кадри от Созопол, който не познаваме

"Един шофьор катастрофирал на края на полуострова на Стария град в Созопол, по невнимание се свлякъл надолу по брега. Излязъл ядосан от колата, погледнал нагоре и попитал скупчилите се отгоре созополски баби, застанали с поставени ръце на кръста в буквата Ф: "Това е невъзможно, кога са ги построили тези стълби тук?" "Преди 2500 години", отвърнала едната възрастна жена. С тази кратка история започна представянето на книгата си "Созопол в образи и думи" нейният автор Михаил Заимов. И в нея е заключено разбирането на тази експозиция.

В тази книга има всичко за Стария Созопол - история, религия, романтика, болка, гняв, носталгия и сдържано пожелание - в този порядък. Повече от 200 черно-бели фотографии + четири цветни, допълнени с мислите и спомените на автора.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар