Онлайн MBA vs. EMBA: Сравнение на програмите

Двете престижни програми за бизнес администрация имат съществени различия и правилният избор зависи от професионалния опит и нуждите на кандидатите

Темата накратко
  • 84% от училищата отчитат увеличение на заявленията за своите онлайн MBA програми през 2020 г.
  • Средната заплата и бонус пакет за студенти в началото на EMBA програма е 169 269 долара.

Решението за придобиване на MBA диплома обикновено се оказва дилема за заетите професионалисти: може да помогне за поправянето на път към най-високите позиции в компаниите, но представлява трудност, защото изисква отделяне на време за обучение, което често е ограничено. Съществуват две популярни възможности онлайн - MBA и EMBA (Executive MBA). Двата типа обучение се различават най-вече в това, че първото е редовно, а второ задочно.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар