Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите и на малкия екран

Добре дошли в Чечения

Разтърсващ документален филм разказ за група активисти, които рискуват живота си, за да се изправят срещу продължаващия геноцид над ЛГБТ хора в руската република Чечения. Реални истории на чеченски мъже и жени, които са арестувани, измъчвани и убивани от властта в Грозни заради тяхната сексуална ориентация. В новия брой на "Капитал" може да прочетете разговор с награждавания режисьор Дейвид Франс.

Премиера по HBO GO и в HBO, 3 декември, 22:55 ч.

Ловци на вируси

Епидемиологът и еколог Кристофър Голдън и чуждестранният кореспондент на ABC News Джеймс Лонгман предприемат епично пътешествие през континентите, за да се срещнат със смелите учени, които полагат усилия не само да разберат и спрат епидемията от COVID-19, но и да предотвратят следващата смъртоносна пандемия.

Премиера, National Geographic, 22 ноември, 22:00 ч.

Hillbilly Elegy

Глен Клоуз и Ейми Адамс са в главните роли в новия филм на режисьора Рон Хауърд, екранизация на световния бестселър на Джей ди Ванс, описващ собствения си живот. Студент по право в Йейл и на крачка от мечтана работа в адвокатска кантора, той получава спешно телефонно обаждане, приканващо го да се завърне в родния си град в Южно Охайо заради поредната семейна драма. Филмът представя хроника на три поколения на фамилия от Апалачите и един съвременен разказ за сбъдването на американската мечта.

Премиера, Netflix, 24 ноември

Още от Капитал