Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите и на малкия екран

Gunpowder Milkshake

Лина Хийди е наемната убийца Скарлет, изоставила дъщеря си на 12-годишна възраст. Днес порасналото вече момиче също е убийца, чиито мокри поръчки минават през мафиотската организация "Фирмата". Една от последните задачи на Сам обаче я кара да се разбунтува срещу шефовете си, а на помощ й се притичват нейната майка и старите й приятелки. В главните роли са и Карън Гилън, Анджела Басет, Мишел Йео, Карла Гугино и др.

Премиера, Netflix, 14 юли

Белият лотос

Новият лимитиран сериал на НВО е социална сатира, дело на Майк Лайт ("Просветлена"). Действието му се развива в ексклузивен курорт в Хавай, чиито гости и персонал в продължение на седмица се наслаждават на почивката си или на работата си. Но с всеки изминал ден се проявяват нови тъмни страни на уж перфектните почиващи, уж веселите служители и привидно идиличното място. В ролите са Мъри Бартлет, Кони Бритън, Дженифър Кулидж, Александра Дадарио и др.

Премиера, HBO 2, 12 юли, 21:00 ч. и в HBO GO

Потулената истина: записи от подкаста

Документален сериал от шест части, базиран на книгата на Ронан Фароу, спечелил награда "Пулицър" за репортажа си за Харви Уайнстийн. Невиждани досега кадри, документи, аудиокасети, снимки и архивни кадри със свежи перспективи и детайли - не само за мъчителните усилия да се разкрие един мощен хищник, но и за системите, които помагат да се прикрият ужасни престъпления и до днес.

Премиера, HBO GO, 13 юли

How to Become a Tyrant

Първи сезон на документалната поредица, разказваща как са се появили някои от най-известните диктатори.

Премиера, Netflix, 9 юли

The Tomorrow War

Съдбата на Земята е поставена на изпитание - след 30 години тя ще изгуби война със смъртоносен извънземен вид. Това съобщение е предадено от група пътешественици във времето, идващи от 2051 г. Екип от най-добрите учени разработва програма, с която войници ще могат да вземат участие във футуристичната война. В главните роли са Крис Прат, Дж. К. Симънс и Ивон Страховски.

Премиера, Amazon Prime Video

Atypical 4

Последен сезон на сериала, разказващ историята на 18-годишния Сам Гарднър (Кийр Гилкрист), който страда от аутизъм и знае всичко за пингвините. Успешният тв проект представя предизвикателствата на семействата на децата със специални нужди по позитивен и достъпен начин.

Премиера, Netflix, 9 юли

Още от Капитал