Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите и на малкия екран

How To Become a Tyrant

Документалният сериал от шест епизода по тридесет минути разказва за диктаторите от ХХ век и съвременната история, както и манипулацията, насилието и прикритите факти, през които преминава пълното овладяване на една политическа сцена. Сред личностите на фокус са Сталин, Хитлер, Мао Цзедун, Муамар Кадафи, Саддам Хюсеин. С гласа на актьора Питър Динклидж (Game of Thrones, I Care a Lot), също така копродуцент на поредицата, и иновативно използване на анимация за пресъздаване на исторически моменти.

В Netflix.

"Един снимачен ден"

Българският филм от 1969 г. на режисьора Борислав Шаралиев по сценарий на Валери Петров представя нестандартен сюжет: спокойствието на жителите в София е нарушено от филмов екип, който трябва да заснеме сцена от нов игрален филм. С участието на знакови за българското кино актьори като Апостол Карамитев, Гинка Станчева, Виолета Гиндева, Евстати Стратев.

На 15 юли от 19:00 ч. по БНТ1.

"Бандата на Оушън"

Цялата поредица, започнала от едноименния филм на Стивън Содърбърг през 2001 г., вече може да се гледа и на стрийминг. Тя включва трите части с Джордж Клуни, Мат Деймън, Брад Пит и женския отговор на сюжета - "Бандитките на Оушън" с Кейт Бланшет, Сандра Бълок, Ан Хатауей.

В HBO GO.

Още от Капитал