Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите

Северните води I

Действието на минисериала, базиран на бестселъра на английския автор и академик Иън Макгуайър, се развива в края на 50-те години на XIX век. Ролите са поверени на британските актьори Колин Фарел, Джак О'Конъл, Том Кортенай и др., а снимките са направени на суровия Свалбард, норвежки архипелаг в Арктическия океан. Проследяваме историята на Патрик Съмнър - бивш военен хирург, постъпил като корабен лекар на китоловна експедиция. На борда той се сблъсква с майстора на харпуна Хенри Дракс - жесток убиец, чиято липса на морал му помага да оцелее в бруталната реалност на света.

Премиера, HBO GO, 5 ноември

Narcos: Mexico 3

Трети, последен сезон на сериала, в който ни очакват нови кървави бани между мексиканските наркокартели. След като Феликс Галардо попада в затвора, картелът му в Гуадалахара са разцепва, а между останалите групировки се завихря война за надмощие. Но докато се борят да оцелеят в политическите катаклизми и ескалиращото насилие, се появяват ново поколение мексикански крале. С Феликс зад решетките, сериалът ще се нуждае от нов антагонист и това ще бъде не друг, а Хоакин "Ел Чапо" Гусман.

Премиера, Netflix, 5 ноември

Изгубените съкровища на Египет

Нови значими открития, представени в рамките на осем епизода, отварят прозорец към тайните на древната цивилизация. Модерни технологии ни позволяват да видим отблизо разкопките и откритията, както никога досега.

Премиера, National Geographic, 6 ноември, 22:00 ч., с епизоди всяка събота в същия час.

Още от Капитал