Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите

Red Notice

Три от най-големите холивудски звезди - Дуейн Джонсън-Скалата, Гал Гадот и Райън Рейнолдс, се събират заедно на екран за шеметно, хумористично и пълно с международни дестинации приключение. Най-висшата "Червена заповед" на Интерпол се издава за преследването и залавянето на топ престъпници. Профайлърът на ФБР Джон Хартли (Дуейн Джонсън) поема случая, но попада на опасен обир, заради който е принуден да се съюзи с най-великия измамник на света Нолан Буут (Райън Рейнолдс) и така да стигне до един от най-влиятелните крадци - Офицера (Гал Гадот).

Премиера, Netflix, 12 ноември

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness 2

Документалният минисериал за няколко души, които полулегално отглеждат тигри в САЩ, се превърна в огромен хит на платформата и една от най-успешните й продукции. Затова, разбираемо, следва втора част. Какво ще видим в нея е изненада, засега знаем само, че "сезон 2 обещава точно толкова хаос и лудост, колкото и сезон 1".

Премиера, Netflix, 17 ноември

Избор на оръжие: вдъхновен от Гордън Паркс

Той е най-известен със своите емблематични портрети на ежедневните чернокожи американци в цялата им болка, обикновеност и слава. Гордън Паркс документира всичко - от модата до Малкълм Х, Глория Вандербилт и Мохамед Али. Документалният филм на HBO проследява кариерата му от щатен фотограф за списание LIFE, през неговото художествено развитие, снимайки ежедневните американци, до еволюцията му като писател и режисьор новатор.

Премиера, HBO GO, 16 ноември

Още от Капитал