Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите

"Колелото на времето", сезон 1
"Колелото на времето", сезон 1
"Колелото на времето", сезон 1
"Колелото на времето", сезон 1

The Wheel of Time: Season 1

Тази изпълнена с изключително високи очаквания и изграждана в продължение на години продукция е адаптация на една от най-популярните и обичани фентъзи поредици - "Колелото на времето" на Робърт Джордан. Историята обхваща 14 книги и една прелюдия, по нея са създадени и компютърна и настолна игра, а това ще бъде първата й екранизация.

В главната роля е Розамунд Пайк (Gone Girl), която играе Моарейн Дамодред, магьосница с могъщи способности от ордена на Айез Седай. Епичната поредица е представена в 8 части, всички изпълни с удивителни сюжетни линии и визуализирани пищно.

Премиера, Amazon Original Series, 19 ноември

Tick, tickBOOM!

Андрю Гарфийлд ("Социалната мрежа", "Невероятният Спайдър-Мен"), е Джонатан Ларсън - създателят на прочутия мюзикъл Rent, триумфирал на Бродуей в началото на 90-те. Виждаме го в навечерието на неговата 30-годишнина, борещ се с творческа криза и с чувството на отдалечаване от постигането на мечтите си. Биографичната лента е режисьорски дебют на Лин-Мануел Миранда - американският композитор, текстописец, драматург и актьор, известен със създаването на бродуейските мюзикъли Hamilton и In the Heights и като автор на популярни песни в "Дисни" продукции.

Премиера, Netflix, 19 ноември

Велика II

В началото на втори сезон на сериала, в който Екатерина най-после се настанява еднолично на руския трон. Но ако да се справи със съпруга си е било трудно, то да се сблъска с "освобождаването" на страна, която не иска да е свободна, е почти невъзможно. В ролите са Ел Фанинг и Никълъс Хоут.

Премиера, HBO GO, 20 ноември

Още от Капитал