Домашно кино: документалният филм за Боян Петров

"Отново съм тук"

Телевизионна премиера на документалния филм на режисьорката Поли Генчева за живота, работата и личността на алпиниста и учен зоолог Боян Петров и неговия опит да изкачи поредния си връх. Само месец след като едва оцелява след блъсване от кола, той започва своето поредно възстановяване и дълга подготовка, за да довърши мечтата си - да качи всичките 14 осемхилядника. Но Шиша Пангма, номер 11 в неговия списък, се оказва последният му връх

Премиера, HBO, 15 март, 11:35 ч., 25 март, 14.05 ч.; HBO3, 30 март, 12:00 ч. и в HBO OD

The Adam Project

Новият филм на Шон Леви (Big Fat Liar, "Нощ в музея", Stranger Things и др.) е научнофантастична екшън комедия с участието на Райън Рейнолдс в главната роля (отново, след скорошното им сътрудничество в Free Guy). В него 13-годишният Адам Рийд все още страда за своя внезапно починал преди година баща. Една вечер той открива ранен пилот да се крие в гаража, който се оказва неговата по-възрастна версия, идваща от бъдещето. Двамата се отправят на приключение в миналото, за да открият баща си и да спасят света.

Премиера, Netflix, 11 март

The Andy Warhol Diaries

Невиждан досега вътрешен поглед към живота на съвременния художник и визионер Анди Уорхол. Поредицата от шест епизода с изпълнителен продуциран от Райън Мърфи стъпва на интимнитe видеодневници на артиста, документирал собствения си живот и чувства и изследвани през интервюта и думи на онези, които са го познавали най-добре.

Премиера, Netflix

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал

Книга: Why We Fight

Книга: Why We Fight