Домашно кино: Gaslit с Джулия Робъртс и Шон Пен, биографичен филм за Туве Янсон

Gaslit

Джулия Робъртс и Шон Пен са в главните роли на минисериала на Starz, който представя аферата "Уотъргейт" през нов ъгъл и се фокусира върху забравените герои в скандала, довел до оставката на президента Ричард Никсън. Историята се разказва от ексцентричната Марта Мичъл (Робъртс), съпругата на тогавашния главен прокурор на САЩ Джон Мичъл (Пен), която изиграва важна роля в историческите събития.

Премиера, Starz, 24 април

Under the Banner of Heaven

Базираният на едноименния роман на Джон Кракауер сериал проследява събитията, довели до убийството на Бренда Райт Лафърти и дъщеря й през 1984 г. в предградията на Солт лейк, Юта. Докато детектив Джеб Пайър (Андрю Гарфийлд) се рови в историята на семейството, попада на неразкрити истини и проявления на мормонския фундаментализъм на членовете му. Самият той мормон, Пайър започва да се съмнява в собствената си вяра...

Премиера, Hulu, 28 април

Туве

Тази лента е посветена на историята на финландската писателка Туве Янсон, популярна преди всичко с измислените и илюстрирани от нея истории на мумините. Втората световна война е приключила и животът започва отново за нея. Туве се запознава с режисьорката Вивика Бандлър и двете се влюбват. Идва ѝ вдъхновението да напише замислените отдавна истории за мумините.

Премиера, HBOMax

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал