Домашно кино: как се ражда стокхолмският синдром, Колин Фърт в Operation Mincemeat

Премиерите в стрийминг платформите

Clark

Стокхолмският синдром е психологически феномен, при който заложникът се привързва към похитителя си до такава степен, че започва да го защитава и да се идентифицира с него. Терминът възниква след обира на банката Kreditbanken в столицата на Швеция. Тогава - от 23 до 28 август 1973 г., някои от служителите стават заложници в трезора, докато похитителите им преговаряли с полицията. Един от тях е Кларк Олофсон, превърнал се в истинска знаменитост след неуспешното бандитско нападение. Най-новият сериал на Netflix под режисурата на шведския режисьор Йонас Акерлунд взема за основа автобиографичната книга на обирджията, за да разкаже историята му и да проследи как един престъпник успява да очарова цяла държава.

Премиера, Netflix, 5 май

Operation Mincemeat

Колин Фърт е в главната роля в последния филм на режисьора Джон Мадън ("Влюбеният Шекспир"). Филмът е базиран на книгата на писателя и историк Бен Макинтайър за реална дръзка британска военна операция и един от най-абсурдните планове в историята по време на Втората световна война, при която двама офицери се опитват да обърнат хода й с вербуването на странен агент - един мъртвец.

Премиера, Netflix, 11 май

Ние притежаваме този град

Новият сериал на HBO e дело на създателите на "Наркомрежа" и режисьора Рейналдо Маркъс Грийн ("Методът Уилямс"). Създаден по действителен случай, той описва възхода и падането на оперативната група за проследяване на оръжия към полицейското управление в Балтимор и корупцията и моралния срив, сполетели американския град.

Премиера, HBO Max

1 коментар
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  fbr45306322 avatar :-?
  MyTwoCents
  • + 2

  „...столколмският синдром..."
  WTF?

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал