Новият брой:
Правителство с ГЕРБ?

Календар | Дефиле на младото вино, The Big Tech Run, работилница за шоколад

Премиера на "Баншите от Инишерин" от Мартин Макдона, част от "Киномания"
Премиера на "Баншите от Инишерин" от Мартин Макдона, част от "Киномания"
Премиера на "Баншите от Инишерин" от Мартин Макдона, част от "Киномания"
Премиера на "Баншите от Инишерин" от Мартин Макдона, част от "Киномания"

25.11

Stereo MCs Live. Концерт на английската електронна денс хип-хоп група Stereo MCs ще зарадва феновете им в България с някои от хитовите им песни като Connected, Step It Up, Creation, Ground Level. Те са чести гости в страната ни, но този път на сцената с тях ще излязат Trombobby X C-Mo и Rawland. В Mixtape 5, начало 21 ч., билети от 45 до 55 лв.


Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове

25.11

Stereo MCs Live. Концерт на английската електронна денс хип-хоп група Stereo MCs ще зарадва феновете им в България с някои от хитовите им песни като Connected, Step It Up, Creation, Ground Level. Те са чести гости в страната ни, но този път на сцената с тях ще излязат Trombobby X C-Mo и Rawland. В Mixtape 5, начало 21 ч., билети от 45 до 55 лв.

25.11

Science Night "Зелено". По време на вечерта д-р Елисавета Пенева ще разкаже защо Черно море е най-затоплящото се от европейските морета, а д-р Петър Ефтимов ще бъде нашият време-пространствен гид и ще ни помогне да си представим през какви промени е преминала Земята. От д-р Милена Георгиева ще научим какво се случва на ниво генетика, когато се храним нездравословно. Зелените напитки са приготвени от бар Flip-flop. В "Музейко", начало 19:30, вход свободен, запазване на място на: muzeiko.bg

25-27.11

Дефиле на младото вино. Традиционният фестивал в Стария град на Пловдив и тази година ще предложи на любителите дегустация над 250 вида български вина, както и храни, с които е подходящо да се съчетават. Локациите, на които ще се предлага младото вино, са: галерия "Джуркови", ресторант "Филипополис", ресторант "Граждански клуб", музейна аптека "Хипократ", експозиция "Георги Божилов-Слона", експозиция "Златю Бояджиев", Регионален етнографски музей, Балабанова къща и др. Участниците са 67, винопроизводители - 45. Откриването е в 13 ч. с "Дионисиево шествие" и ансамбъл "Тракия". В Пловдив, начало на площада пред общината

26-27.11

Изложба, дегустация и работилница за шоколад. Портретна изложба на фотографии, направени във фабриката на Benjamissimo. Хората са снимани, след като изпробвали от шоколада им. По време на изложбата ще има дегустация на 30 вида шоколад: от тъмен 100%, през кокосов млечен, солен карамел, до бял с най-различни подправки и дори хиперлют - ние предлагаме за всеки вкус по нещо. Ще се проведат две вълнуващи работилници - детска шоколадова и за домашни коледни бонбони. В "Топлоцентралата", от 10 ч. Регистрация за работилниците: https://bilet.bg/bg/events/taynata-na-shokolada

26.11

The Big Tech Run. Традиционно бягане, организирано от клуб "Бегач" за тези, които работят в tech бранша или обичат света на технологиите. Дистанциите са две - 5 или 10 км. Възможно е да се участва индивидуално или във фирмен отбор, а 5 лв. от таксата за участие са за благотворителност - сумата ще бъде дарена на Народно читалище "Тротоара". Старт от Sofia Tech Park, начало 10 ч., регистрация на techrun.bg

26.11

"Една голяма, седем малки". Комедия в стила на клоуниада за изкуството, войната и други тревожни отклонения. Автор е Ивомир Игнатов - Кени, а в ролите влизат Петър Рангелов, Любомир Василе, Радослава Донева, Здравка Христозова и др. Трупата на пловдивския независим театър "Хенд" е завършили курса на Теди Москов. В театър "Възраждане", от 19.30, детайли на страницата на театъра.

26.11

Премиера на "Баншите от Инишерин". Очакванията от режисьора Мартин Макдона след филма "Три билборда извън града" са големи. И този път ще видим черна комедия с Колин Фарел и Брендън Глийсън. Двама стари приятели се оказват в безизходно положение - озовават се в двата враждуващи лагера на едногодишната гражданска война, която последва войната за независимост и обявяването на Свободната ирландска държава през 1922 г. Прожекцията е част от "Киномания". В зала 1 на НДК, от 19 ч., вход 14 лв

26.11

"Коледният случай на детектива Филип". Творческият тандем на писателите, художници и аниматори Сотир Гелев и Пенко Гелев ще представят най-новата си книга, която обещава да е събитие за цялото семейство. Те са известни с оригиналния и разпознаваем стил в илюстрирането, а книгите им носят награди като "Константин Константинов", "Златен лъв", награда "Перото", "Христо Г. Данов". В Книжен център "Гринуич", от 11 ч.

27.11

Концерт за деца "Дива симфония". Познатият ни автор на бестселъри Дан Браун дебютира като композитор. Неговата симфония за деца е в изпълнение на оркестъра на Софийската филхармония, диригент е Григор Паликаров. Актьорът Петко Венелинов ще допълни музикалната пиеса с римите от книгата "Дива симфония" на Дан Браун, която излезе на български преди година. Главен герой е Маестро Маус, той ще ни разходи из цялата история, която преплита музиката и животинския свят. В зала "България", от 11:00 ч., билет 15 лв.

30.11

Лекция "Лавинна безопасност". Момчил Панайотов от Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) ще разкаже за най-важните неща, които е необходимо да знаете за безопасни зимни преходи или спорт в планината. На място можете да купите и книгата "Лавини в България". В 65-а аудитория в Ректората на СУ "Климент Охридски", от 19:15, вход свободен. Запис от лекцията ще има на страницата на БАССЕС.

1.12

"Стани космат". Благотворителното парти е комбинация от стендъп комедия, музика на живо и куиз с въпроси, свързани с дивата природа. Билетът изцяло се дарява за каузите на WWF - България. Дрескодът е костюм любимо животно, водещи са комедиантите Надя Брайт и Георги Кючуков. Допускат се отбори с до 10 участници за куиза, но може да се включите и индивидуално. В клуб "Терминал 1", от 20 ч., цената на предварително закупен онлайн билет е 25 лв., а на място 30 лв.

До 22.12

"В бялото петно на картината". Изложбата на Василена Ганковска е с фокус върху архитектурата и градската среда, тя наблюдава социални процеси и обстоятелства. Художничката вярва, че живописта е език, инструмент за анализ на действителността и памет. През годините превръща в поредици от картини паркове, фабрики, паметници, места за отдих, възраждащи се за нов живот социалистически хотели по Черноморието, панелни блокове и др. В новата й изложба бялото петно е неуловима точка, в която окото не успява да възприеме образа, или ментално състояние, което изкривява реалността. В "Галерия +359"

До 28.02.2023

Изложба на детски италиански илюстрации. Ще бъдат показани най-добрите от новото поколение италиански илюстратори на детски книги. Творбите са на двадесет художници, избрани измежду най-обещаващите таланти в Италия. На пешеходната част на ул. "Париж" 2б, до посолството на Италия и Италианския културен институт - София.

Все още няма коментари
Нов коментар