Новият брой:
Първият опит за ротационен кабинет в България

Календар | Джон Малкович в НТ, детска архитектурна работилница, корейска кухня

Избрани събития за свободното време

Сцена от "Спящата красавица"
Сцена от "Спящата красавица"
Сцена от "Спящата красавица"    ©  Рад Димитров
Сцена от "Спящата красавица"    ©  Рад Димитров

10.02

Концерт на Оркестъра на Глен Милър. По повод 35 години на сцена музикантите, известни като кралете на суинга, ще посетят София за втори път. Концертът ще е от две части и под ръководството на диригента Уил Салдън. Няма да е изненада, ако на зрителите им се дотанцува, защото програмата включва световноизвестни мелодии, превърнали се в евъргрийн - емоционални заглавия в незабравими аранжименти. В зала 1 на НДК, от 20 ч., билети от 50 до 90 лв.

10.02

Концерт на Оркестъра на Глен Милър. По повод 35 години на сцена музикантите, известни като кралете на суинга, ще посетят София за втори път. Концертът ще е от две части и под ръководството на диригента Уил Салдън. Няма да е изненада, ако на зрителите им се дотанцува, защото програмата включва световноизвестни мелодии, превърнали се в евъргрийн - емоционални заглавия в незабравими аранжименти. В зала 1 на НДК, от 20 ч., билети от 50 до 90 лв.

10.02

Live на Жлъч, Григоров и Гена. Събитието е по случай осем години от излизането на албума им "Удар", който музикантите определят като "един от най-важните" в кариерата си. На сцената освен Жлъч, Григоров и Гена ще излязат и Starteras и градската легенда Прим. Феновете ще чуят на живо "Софийско градско", "Престиж", "Печал" и др. В Sofia Live Club, начало 22 ч. вход 25 лв.

11-12.02

Mish Mash Fest - St.Valentine edition. Редовните фестивали на ръчно изработени аксесоари, бижута, козметика, свещи и дори дрехи ще има своето празнично издание, посветено на шоколада, любовта и виното. На събитието ще има и мартеници със семенца за засяване, селекция от винтидж дрехи, ароматни свещи за романтични вечери. В Ларгото (античен център "Сердика"), начало 10 ч.

11-12.02

Балет "Спящата красавица". Мариус Петипа създава балетната класика "Спящата красавица" през 1890 г. и заедно с музиката на Чайковски оттогава е любима на зрителите по цял свят. А това представление на софийската сцена е специално, защото ще е своеобразно честване на четиридесет години творчески успехи на примабалерината Маша Илиева. Именно тя е и режисьорка на постановката, а в главните роли ще бъдат Марта Петкова и Емил Йорданов на 11-и и Боряна Петрова и Цецо Иванов на 12-и февруари. В Софийската опера и балет, от 19 ч., билети на: www.operasofia.bg

До 12.02

Лампи и аксесоари за дома "Колекция VARMBLIXT". Изложбата е колаборация на ИКЕА с дизайнерката Сабин Марселис. Ще видите 20 продукта: осветителни тела и аксесоари за дома. Изчистените форми и въздействащото осветление ще подобрят атмосферата вкъщи. Сабин Марселис цели творбите й да привлекат вниманието ни към качеството на светлината в дома и как тази светлина влияе върху нашето настроение. В галерия КО-ОП, от 15:00 до 19:00 ч.

12.02

Детска архитектурна работилница. В началото децата ще научат какво е професия архитект, какви предизвикателства среща и по какъв начин успява да представи идеите си. След това малките ще се върнат 100 години назад във времето и ще се запознаят с историята на построяването на сградата на ъгъла на улиците "Славянска" и "Г. Бенковски". Ще влязат в ролята на детективи и ще потърсят в изложбата отговора на няколко загадки. Накрая бъдещите архитекти ще проектират свои архитектурни произведения, като създадат колажи от различни интериорни и екстериорни фрагменти от сградата. Подходящата възраст е между 6 и 12 години. В галерия Credo Bonum, от 11 ч. Предварително записване на: [email protected]

14.02

Любовта е мръсна приказка. Редовните събития "Пощенска кутия за приказки", по време на които се четат текстове, изпратени от любители, този път е с тема, свързана с Деня на влюбените. Текстове ще четат артисти, музиканти и редактори: Катерина Евро, Цветелина Цекова, Мила Михова, Галя Петкова, Гери Турийска, Александър Кадиев, Александър Сано и Георги Блажев. В Sofia Live Club, начало 20 ч., билет с книга е 40 лв., а без - 30 лв. в деня на събитието и 25 лв. в предпродажба.

14.02

Кино и любов. Прожекция на "Двете страни на острието" на Клер Дени с Жулиет Бинош, за нея режисьорката казва "Бинош е много по-секси от която и да било млада жена на червения килим". Филмът е отличен със "Сребърна мечка" на "Берлинале" 2022. Организаторите ще зарадват посетителите с музикални подаръци от Дюкян Меломан, тематични коктейли от Cush Bar и шоколадови вкусотии от Гаврош гурме. В Дом на киното, от 18:30, детайли на: domnakinoto.com

14.02

"Заслушай се". Поредицата от концептуални музикални събития на нестандартни локации в София започва с концерт на свещи с ирландския музикант Джейми Макдоналд и неговата група The Number Nein. Следващите концерти, организирани от Lampa Collective, ще се провеждат веднъж месечно на няколко различни локации - К.Е.В.А, Ботаническата градина, столична читалня, Дом на Киното, Студентски Дом и Кино "Влайкова". Жанровете ще са толкова разнообразни, колкото и местата. В К.Е.В.А, начало 20 ч., детайли: www.facebook.com/lampacollective

15.02

Катерене в Мароко. Тихомир Димитров ще разкаже за Сахара, берберите и начина им на живот, както и за множеството Big Wall маршрути край село Тагия и Атласките планини, по червеникавия варовик в Мароко. В края на лекцията ще се проведе томбола с награди: 1-месечна или 3-месечна карта за залата. В Walltopia Climbing Center, от 19 ч., вход 20 лв.

16-18.02

Джон Малкович в "В самотата на памуковите полета". Носителят на "Оскар" Джон Малкович ще си партнира с Ингеборга Дапкунайте във френската постановка "В самотата на памуковите полета" oт Бернар-Мари Колтес. Режисьор е Тимофей Кулябин, а драматург Роман Должанский. Действието се развива "от другата страна на времето" - в тъмните часове на нощта, когато се срещат един Дилър и един Клиент и се оплитат в опасна игра на купуване и предлагане. В Народния театър "Иван Вазов", начало 19 ч., билети: от 50 до 400 лв.

16.02

Корейска кухня. Кулинарният клас ще ви научи как да приготвяте пибимпаб и прясно кимчи (от краставици или китайско зеле, в зависимост от сезонната наличност). през 2011 г. зрителите на CNN го поставят пибимпаб в класацията "50-те най-вкусни храни на света". Ястието носи голяма част от корейската философия за живота и храната. В Food Connection, зала "Цариградско шосе", от 19 ч., цена 70 лв.

Все още няма коментари
Нов коментар