Фотогалерия: Тези, които остават

В Габрово повечето млади хора заминават. След тях остават роднини, надежди, разочарования и много изводи

от Капитал
33208 прочитания

5 коментара
 • kiro1234

  Да четат простите комунисти.

 • 2
  zzzlostar avatar :-|
  zzzlostar

  Има два начина да се гледа на ситуацията - кахърно-драматично и реалистично. Това деца да порастват, да заминават и да учат на 5-10 часа път от родния си град и родителите си е масовия случай от десетилетия, не просто в България, а в целия свят. Българин учещ в Лондон е на 5 часа път от София, българин от Добрич, работещ в София е на 8 часа път от родния си Добрич. Къде е драмата? В цял свят са изключения случаите, в които учиш и работиш в града, в който си се родил. Разбира се, че е за предпочитане, но са малцинство тези щастливци. Ако си роден в някакво село на 200км от Канзас е напълно в реда на нещата да идеш в колеж в голям град, след което или да се установиш в Ню Йорк или в Сан Франциско например. Това е тенденция от много година и и не засяга само България. Просто светът за щастие стана много по-отворен и сега националната граница не е таванът.

 • 3
  _az_ avatar :-|
  _az_

  Дай боже повече хора да се реализират навън по специалността си, а не да бягат от немотия.

 • 5
  drilldo avatar :-|
  Георги Георгиев

  Браво, нито един работник във фабрика. Докато България изнася специалисти, няма да сме зле. Жалкото е да пращаме висшисти да чекнат пилета.

  Пожелавам успех на всички! И един важен факт - липсата на развлечение гони хората много повече от липсата на работа. Бургас и Варна растат. А икономиката им е сравнително никаква.

  След време тази общност емигранти може да изиграе много добра роля в развитието на държавата. Също както по време на османското робство.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход