Фотогалерия: Кой получи наградите на конкурса "Мистър и Мисис Икономика"

11798 прочитания
Над 300 души присъстваха на традиционния конкурс "Мистър и Мисис Икономика", организиран от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание "Икономика".
Огнян Донев, председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на "Софарма", е носителят на голямата награда "Мистър Икономика" за 2016 г. Той изказа благодарност на екипа си и изтъкна, че компанията му продължава напред "въпреки всичко", както гласи мотото на училището, което е завършил преди близо 40 години.
Светла Лесова, изпълнителен директор на "Монделийз България", е носителят на приза "Мисис Икономика" за 2016 г. Тя благодари на екипа си, благодарение на който е постигнат успехът на компанията и тя продължава да расте в последните изключително турбулентни години.
Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова изрази изключителната си радост, че трябва да награди като победител в категорията "Индустрия" Пламен Бобоков, председател на съвета на директорите на "Приста ойл холдинг". Тя изтъкна, че е имала удоволствието да се увери по време на посещението си в Узбекистан, че компанията е изключително сериозен инвеститор не само в България. Пламен Бобоков отвърна, че Павлова е един от най-успешните и популярни министри, които е виждал как защитават националните интереси.
Финансовият министър Владислав Горанов не успя да връчи наградата на победителя в категория "Финанси и застраховане" – неговия приятел, както го нарече пред публиката, Петър Андронов, главен изпълнителен директор на Сибанк, който беше в чужбина. Приза получиха неговите заместници от финансовата група КВС, към която принадлежи институцията.
Специалната награда за цялостен принос в развитието на банковото дело и по случай 20-годишния юбилей на банката получи Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка. Тя прие приза като оценка за работата на целия й екип и знак за доверието към кредитната институция.
Теодор Осиковски, главен изпълнителен директор на "Енергоремонт холдинг", беше лидер в категорията "Енергиен сектор". Той отбеляза, че за пръв път получава толкова висока награда, която го кара да се чувства успял и му вдъхва увереност.
В категорията "ИКТ, аутсорсинг, бизнес процеси" наградата получи Веселин Тодоров, изпълнителен директор на "Сиела Норма", който уточни, че всички, които искат да се преориентират към IT бизнес, трябва да имат едно наум и да знаят, че в сектора не е толкова лесно и спокойно, както изглежда отстрани.
"Лидл България" е победителят в категорията "Услуги и търговия". Изпълнителният директор на компанията Милена Драгийска отбеляза, че КРИБ разчита на устойчивост, предвидимост и стабилност и че ако бизнесът постига добри резултати, това е добре за всички хора в България.
Рени Йорданова от АФА получи наградата на КРИБ за обществено отговорен финансов одит.
В категорията "Транспорт и логистика" наградата получи Илиян Филипов, съдружник в ПИМК.
Бойко Сачански, управител на "Билла България", получи специалната награда на списание "Икономика" за подкрепа на българските производители.
Победителят в категорията "Земеделие и хранителна промишленост" е "Агрион финанс", чийто изпълнителен директор Светла Боянова получи статуетката.
Управителят на "Българска консултантска организация" Стоян Ставрев получи наградата в категория "Консултантски бизнес услуги".
Председателят на управителния съвет на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори Константин Стаменов получи златната значка на КРИБ за принос в регулацията на дефицитите в енергетиката в България.
Министър-председателят Бойко Борисов прекъсна по-рано посещението си в Унгария, за да се включи в церемонията. Той отчете накратко успехите на правителството си в управлението и отбеляза: "Надали има някой, който да не иска да се вдигат пенсиите колкото може повече." "Надявам се, че един ден здравият разум ще надделее и в България. Никак не сме се предали. Ще останем, не на тези постове, но като стожер на стабилността, и няма да се подведем по всеобщата лудост, колкото и да е модерно, колкото и да е сладко за ухото. Защото вие като работодатели знаете, че исканията винаги са повече от моженето и което вие си позволявате. Затова има избори, всеки може да каже тогава какво предпочита", коментира премиерът в обръщението си към КРИБ.
По традиция залата за церемонията беше разделена на две, като едната част от бизнеса бяха близо до сцената в участъка за спонсори и наградени участници и можеха да общуват отблизо с министрите, а останалите бяха на втори план.

Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход