Фотогалерия: Посланията на лекторите в Industry 4.0

Сок от мозък от участниците в конференцията "Индустрия 4.0", организирана от "Капитал", община Пловдив и Trakia Tech

3675 прочитания
Томислав Дончев: "Не можем да имаме Индустрия 4.0 с образование 1.0"
Снимка: [Капитал]
Мацией Базъл, мениджмънт консултант в A.T. Kearney: "Цифровите технологии имат две нива на възприемане. Първото е как можем да правим нещата, които правим, по-добре. Второто е осъзнаването, че с тях можем да правим нови неща."
Юрий Генов, изпълнителен директор на Банка ДСК: "В момента талантливият пловдивчанин например не е обвързан с производственото предприятие в региона. Това създава нови перспективи и възможности за всеки."
Александру Тулайи, изпълнителен директор на фондация "Клуж – град на иновациите": "Въпреки че имаме много голямо ускоряване в развитието на технологиите, не се наблюдава толкова огромна промяна. Това ни показва, че вече не се занимаваме с технологични или административни процеси, а всъщност с културни."
Винс Меенс, мениджър отдел "Предприемачество" в Brightlands Innovation Factory: "Трябва да приемем идеята, че всичко, което произвеждаме, ще бъде много по-различно от това, с което сме свикнали."
Андрей Цеков, ръководител отдел "Качество" в "Биомашиностроене": "Вдигнахме нивото поради развитие на индустрията и новите технологии. Основното предизвикателство е, че ние се развиваме много по-бързо от работниците."
Кадир Сенер, директор "Облачни технологии и решения за бизнеса за регион Multi-country Europe" в Microsoft: "Възможността е да демократизираме, където е възможно, решенията за новите технологии, например облачните технологии, така че те да са достъпни за всяка компания и за всеки човек. Това ще е голяма промяна."
Наталия Коробко, регионален мениджър "Бизнес развитие" в Google: "Дигиталните проекти са само едно от градивните блокчета. Другото са иновациите в бизнес модели."
Гунар Мюнт, Директор на отдел "Иновации и конкурентоспособност", ЕИБ: "Кризата забави икономиката и сме длъжни да наваксаме."
Евгения Пеева-Кирова, изпълнителен директор "Заедно в час": "Ключовата реформа е цялостното преосмисляне на процеса на привличане и подготовка на учителите."
Йозеф Шети, основател Soltec: "Преподаването, базирано на предаване на информация, е част от миналото. Трябва да научим децата как да учат." "Трябва да подготвим следващото поколение да учи през целия си живот."
Краси Петков, основател Milara, производител на роботи: "Виждам, че българските инженери имат необходимите качества."
Марк Никлас, директор отдел "Иновативни политики за растеж", Европейска комисия: "Трябва да овластим хората, за да могат да се адаптират към тази трансформация." "Трябва да трансформираме индустрията, за да бъде умна, иновативна и устойчива."

Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход