Цената на лошото управление - какво научихме след токовия удар

Районният кмет на "Лозенец" Константин Павлов и общинският съветник от БСП Николай Николов за столичната шахта на безотговорността

   ©  Георги Кожухаров
   ©  Георги Кожухаров

Случаят, в който 16-годишно момче почина от токов удар в София, след като стъпи върху шахта в центъра на града, оголи системен проблем със закоността. А и с начина, по който се управлява градът. Той показа на гражданите колко са уязвими, когато правилата не са на мястото си, когато не се спазват и когато институциите, на които сме поверили грижата да осъществяват контрол, предпочитат да си прехвърлят топката.

Какви са фактите по казуса и какво разбрахме от обясненията на отговорните органи - за това разговаряме с журналистите Анина Сантова и Ивайло Станчев в новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал".

Разхвърлянето на отговорности и на контролни функции на толкова много места не е продуктивно. Редно ли е район, който е по размери колкото голям областен град, да не може дори да определи къде да му стоят павилионите на територията, а всичко да минава през сложни процедури на съгласуване и одобрение с голямата община?

Константин Павлов, районен кмет на "Лозенец"
Константин Павлов, районен кмет на "Лозенец"

Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал