Подкаст: Какво е общото между Христо Иванов, Мая Манолова и Тошко Йорданов

Лидерите на "протестните формации" отговарят на въпросите дали ще работят заедно и дали ще разчитат на подкрепа от четвърта партия

Изборите идват и въпросът "за кого да гласуваме?" отново занимава много. Затова е важно и да знаем какви са заявките на различните формации, както и как те виждат възможните очертания на бъдещото управление. "Капитал" организира поредица от интервюта с лидерите на "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън" и със зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. От ГЕРБ и БСП не откликнаха на нашите покани.

Общото между трите така наречени "протестни формации" е, че всички се надяват на промяна и виждат като непосредствена криза за следващото управление потенциална трета ковид вълна. Те изглеждат готови да работят заедно, но със сигурност при евентуален вариант, в който обединят сили, ще трябва да изгладят някои различия.

В този предизборен подкаст ще може да чуете какви са техните очаквания, доколко са готови да си сътрудничат и по кои теми, както и дали се надяват на подкрепа от по-големите партии, в случай че не успеят да съставят мнозинство. Разговорите с тримата са водени поотделно. Пълните интервюта с тях ще може да прочетете тук (с Христо Иванов), тук (с Мая Манолова) и тук (с Тошко Йорданов), както и в седмичното издание.

В епизода са монтирани частите от интервютата, в които те говорят за това:

  • как си представят България след 11 юли
  • какви са общите им цели
  • ще търсят ли подкрепа от по-големите партии и кои са потенциалните им партньори
  • какво ще се случи с корупционните пари, които все още се въртят в българската икономика
  • какви са приоритетите им.

*Подредбата на интервюираните в реда Христо Иванов, Мая Манолова и Тошко Йорданов следва последователността на провеждане на интервюта с тях.

"Гласът на Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Още от Капитал