Подкаст: България не може да мечтае

Защо и вторият вариант на Плана за възстановяване не изглежда сякаш ще доведе до сериозна промяна

Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock    ©  Shutterstock

Преработената версия на Плана за възстановяване на България е факт. Този път може дори действително да бъде изпратен в Брюксел и прословутите 12 млрд. лв. грантове да потекат към страната. И все пак нещо в него все още не отговаря на очакванията - липсва му размах.

Ревизираният план, изработен от екипа на вицепремиера Атанас Пеканов, е темата на тазседмичния епизод на подкаста "Гласът на Капитал" с водещ Йоан Запрянов и гости редакторите Ивайло Станчев и Огнян Георгиев. Въпреки че България все още не си дава свобода на въображението какво може да направи с 12 млрд. лв., които на практика са пари от въздуха, във втората версия има видими подобрения - отпаднали са някои лоши проекти и са добавени някои смислени такива. Основната рамка обаче остава, а с нея и всички наследени проблеми от плана на Томислав Дончев и ГЕРБ.

Защо България не може да мечтае, трябва ли да си мислим за космодруми и каква е клопката на администрацията по отношение на подобен тип планове, чуйте тук:

"Гласът на Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Още от Капитал