Подкаст: Правителство или не / Бездействието води до скъп ток

Какви са ходовете пред различните партии и вървим ли към нови избори; Когато държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" не работи, всички губим

Ще има ли такова правителство? Това е въпросът, който цяла седмица всички си задаваме, а сякаш с всеки изминал ден отговорът му става все по-труден. За първи път политическият възел е токова затегнат заради желанието на победителя на изборите - партията "Има такъв народ", да управлява с 65 депутати. Това поставя другите формации в много трудна позиция.

Възможностите пред тях са различни и трябва много добре да бъдат пресметнати, преди да се вземе решение. Именно за това какво ще значи, ако дадат подкрепа за такъв кабинет или не, какви са последните заявки, плюсовете и минусите в различните варианти, говорим в този епизод на "Гласът на Капитал" с главния редактор Алексей Лазаров.

Във втората част на епизода (от 20-ата минута) следва разговор с управляващия редактор Ивайло Станчев за скъпите цени на борсовия ток, които достигнаха нов рекорд на 4 август, когато цената беше 330 лв. за мегаватчас. Това неминуемо ще се отрази на всички търговски обекти в страната, като сметката обаче ще бъде платена и от всички нас. Ще чуете:

  • какви са причините зад екстремната цена
  • какво може да се направи, за да се спре натоварването на бизнеса.

"Гласът на Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Още от Капитал