Не мога да си представя как "Телерик" би се случила без АУБГ

Двама от основателите на "Телерик" Васил Терзиев и Светозар Георгиев в подкаста "Уроци за успех"

AUBG
AUBG
AUBG    ©  AUBG
AUBG    ©  AUBG

Компанията "Телерик" и нейното придобиване през 2014 г. даде началото на цяла екосистема. Но началото на самата "Телерик" е директно свързано с Американския университет в България (АУБГ). Трима от четиримата съоснователи на "Телерик" са завършили АУБГ - Васил Терзиев, Светозар Георгиев и Бойко Яръмов. Изключението е Христо Косев, възпитаник на Техническия университет.

"Не мога да си представя как "Телерик" би се случила без АУБГ", казва Васил Терзиев в новия епизод на подкаста "Уроци за успех", съвместна инициатива на АУБГ и "Капитал". До него пред микрофона е Светозар Георгиев. След "Телерик" двамата се посвещават на инвестиционна и образователна дейност, като продължават да оставят силно осезаем отпечатък върху технологичната екосистема в България.

Освен за "Телерик", в епизода Терзиев и Георгиев говорят още за студентските си години, за това как дефинират и измерват успеха, какво им е дал университета, как се виждат след десет години и колко и в каква посока се е променила България от завършването им насам.

Целият епизод можете да чуете тук:

"Уроци за успех" е подкаст, в който разговаряме с хора, променили "правилата на играта". Те са изявени лидери със социална ангажираност, които се изправят смело срещу предизвикателствата на днешния свят. Общото между тях е, че започват своя път от Американския университет в България и разказват за своите стъпки към успеха, за трудностите, с които са се сблъскали, и за уроците, които са научили.

Очаквайте следващите епизоди от поредицата "Уроци за успех", в които говорим с още възпитаници на Американския университет в България. Това са хора, които се развиват в различни сфери и индустрии, но споделят общи ценности и дефинират успеха като лична, но и социална кауза.