Новият брой:
Правителство с ГЕРБ?

Великият имитатор III

Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Все още не сме получили счетоводния отчет на "Ист-уест интернешънъл холдинг груп", каза в края на миналата седмица водещият екипа от одитори на "транснационалната компания" Георги Протогеров. "Щом той ни бъде предаден, ние веднага сме готови да направим нашите проверки и заключения", продължи той. Крайният срок, до който дипломираните експерт-счетоводители трябваше да получат отчета, беше 22 юли, но от централата на холдинга, изглежда, не бързат да се легитимират пред своите близо 8000 акционери. Преди няколко седмици г-н Протогеров се оплака от неперфектно воденото счетоводство, което много затруднявало проверката.

В разговор, проведен между водещия групата одитори и Иво Недялков, последният е обяснил забавянето с вътрешни трудности, произтичащи от холдинговата структура на дружеството. Освен това г-н Протогеров предположи, че допълнително забавяне ще се получи и от необходимостта от съставяне на своден баланс, отделно от този на холдинга. Досега екипът одитори е заверил единствено годишния счетоводен отчет на "Темекс" ЕООД, но дори и той все още не е публикуван. Самият Недялков каза преди три седмици в интервю за в."Капитал прес", че балансът на "Темекс" ще бъде публикуван в рамките на няколко дни, но до днес това не е станало. Според Закона за счетоводството чл. 43 ал. 1 "предприятията... осигуряват публикуването на счетоводния баланс и отчета за приходите и разходите в централен ежедневник до 30 април".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар