Няма какво да ни обедини
17 Нови
Абонирайте се за Капитал

Всеки петък икономически анализ и коментар на текущите събития от седмицата.
Съдържанието е организирано в три области, за които Капитал е полезен:

K1 Средата (политическа, макроикономическа регулаторна правна)
K2 Бизнесът (пазари, продукти, конкуренция, мениджмънт)
K3 Моят капитал (лични финанси, свободно време, образование, извън бизнеса).

Абонирайте се за Капитал

Няма какво да ни обедини

Няма какво да ни обедини

Красимир Стойчев, президент на "Трон", за причините, поради които няма да участва в учредяването на конфедерацията на индустриалците (Г-13)

778 прочитания

"Трон" по всяка вероятност няма да участва в учредяването на конфедерацията на индустриалците. Конфедерацията към момента не съществува, обсъжда се уставът й и следователно тя не е никакво юридическо лице. Аз няма да участвам в учредяването й, а не се оттеглям, защото не можеш да се оттеглиш от нещо, което не съществува.

Аз не смятам, че случаят "Химко" или какъвто и да е частен случай в областта на приватизацията е основен конфликт в проектираната конфедерация. Просто явно има несъгласия и търкания по базисните принципи как се участва в един нормален капиталистически икономически процес в страната. Според мен в момента няма какво да ни обедини, т.е., има много неща, които ни раздалечават. Ние с г-н Първанов от Фърст Файненшъл и г-н Дионисиев от Булвария по принцип подкрепяме тезата на г-н Кюлев.

Всеки голям бизнес сам за себе си трябва да се грижи за своя собствен имидж и не може ние да даваме част от нашия имидж на други, които го нямат. Да хванем бика за рогата. Защо сдружение е било възможно преди една година и защо не е възможно сега? Преди една година всеки от тези, които искаха да учредят тази конфедерация, е бил в една икономическа позиция. Динамиката в икономическия живот на страната е толкова бърза, че голяма част от тези, които са били тогава в някаква позиция, сега нямат никаква позиция. Те не са фактори под никаква форма. Част от тези хора естествено, за да не умрат в икономически смисъл, трябва да гравитират към една или друга от тези Групировки, които все още са фактори. За момента те гравитират по ред причини към тези, които искаха да отстранят г-н Кюлев от ръководството на конфедерацията, и това е тяхно право. Една от причините, поради които и аз казвам, че няма да участвам в учредяването на конфедерацията, е, че не бих желал хора, които нямат никакво отношение към икономиката на страната, да управляват тази конфедерация, да дават съвети и да определят в една или друга степен моето поведение.


0 коментара

Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. OK