Как се стигна дотук

"Краш 2000" се е опитала да използва всяка съществуваща дупка в законите

Строежът продължава

Въпреки че строителните работи в "Златна перла" са забранени от повече от шест месеца, на строежа редовно са засичани строителни работници. Собствениците на проекта не бяха смутени дори от протестите на еколози срещу решението за отмяна на статута на парк "Странджа". През седмицата телевизионни репортажи показаха как по обекта продължава да се работи. Пред "Капитал" управителят на "Краш 2000" Бахтишен Ехлиманова каза, че не става дума за довършителни работи, а за укрепващи дейности - работниците трябвало да запълнят изкопите, които били пълни с вода.

Странджа е обявена за народен парк със заповед на министъра на околната среда и водите през 1995 г.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
5 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  Avatar :-|
  Боян, поздрави за Капитал!

  :-)

  Нередност?
 • 3
  izida avatar :-|
  Ирина Марудина

  Стига с тези расистки изказвания! Няма никакво значение какво й е името - толкова е повсеместна корупцията в България, че няма какво да обвиняваме отделни етноси или раси.

  Нередност?
 • 4
  jwalker avatar :-|
  Кулин бан

  ДПС тръгна от етническа партия и прословутото й отваряне към други етноси беше всъщност включване на мафиотите в структурата й. Това е партията на мафията в България, малко общо имат с нея обикновените хора в Родопите и Добруджа с нея. Така че наистина, да не правим тук расистки изказвания.

  Нередност?
 • 5
  Avatar :-|
  АА

  "Под писмото, което по същество разрешава строежа, стои подпис на зам.-министър Йордан Дардов. Впоследствие се разбра, че подписът е фалшифициран. Продължава да е загадка обаче как собствениците на "Краш 2000" са се сдобили с него, тъй като писмото съдържа всички останали атрибути на истински документ."
  Зам.министърът подписва такъв документ само ако има решение на експертен съвет в МОСВ-той просто официализира документа.
  Зад едно такова писмо стои цяла папка с документи в МОСВ-входящи писма с номера и дати,изходящи писма с дати, протокол с решение и подписи на експертен съвет, подписан от счетоводството документ за платена такса за издаването му.Всички тези документи трябва да са в МОСВ,заедно с оригинала на това писмо,за което говорите(с "фалшифициран" подпис).НЕ Е ВЪЗМОЖНО такъв документ да е фалшифициран-зад него има предистория в МОСВ.А и в едно министерство има поне десет души,които могат да подписват-деловодството проверява подписа и слага печат,само ако подписът е със спесимент-може да пише едно име,а подписът да е на друг,който също има право да подписва.Следва изходящ номер и копие в архива.Проучвайте по-подробно нещата,не подценявайте читателите си-аман от спекулации в медиите с това писмо.Разчита се на това,че хората много-много не се замислят-фалшиво,значи фирмата е виновна.Подробно цитирате какво е мнението на едната страна,а какво казват от фирмата-няколко думи...без задълбочаване.
  А и кой проверява чий е подписът,когато получава документ от държавна институция с печат и изх.номер-нали не мислите,че фирмата трябва да знае подписите на всички,които имат право да подписват или да прави експертиза?
  Статията е предубедена,оставя впечатление за "страна" в конфликта.Срам за Капитал с тази статия...

  Нередност?
 • 6
  Avatar :-|
  Има фалшиво писмо

  Официално съобщение на прокуратурата:

  Наред с това бе разпоредена и наказателна проверка, която се извърши от Окръжна прокуратура Бургас и послужи като основание за образуване на досъдебно производство, с оглед наличните данни за извършени престъпления по служба и документни престъпления. Разследването не е приключило, но е готова графологичната експертиза, която установява, че подписът в писмо изх. № НС-ЗП-5347/17.10.2005 г., издадено от името на зам. - министъра на МОСВ г-н Йордан Дардов, с което по същество се разрешава строителството на Ваканционно селище “Златна перла” е фалшифициран.

  За подправен подпис на Дардов е показала и назначената в НИКК експертиза на писмото

  Нередност?
Нов коментар