Професия бордовак

Или как Николай Александров, шеф на общинското "Паркинги и гаражи", устоява на смяната на властите

Шефът на "Паркинги и гаражи" е истински сървайвър в обшинската джунгла<br />
<br />
Шефът на "Паркинги и гаражи" е истински сървайвър в обшинската джунгла<br /> <br />
Шефът на "Паркинги и гаражи" е истински сървайвър в обшинската джунгла<br />
<br />
Шефът на "Паркинги и гаражи" е истински сървайвър в обшинската джунгла<br /> <br />

За да си шеф на общинска фирма не се изисква почти нищо. Най-важното условие е да имаш здрав политически гръб.

Други задължителни качества са комбинативност и усет за задаващите се политически рокади. Е, може би и малко късмет.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.

8 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  boby1945 avatar :-P
  boby1945
  • + 1

  "моделът Софиянски" го "създаваха" много години, не може да си иде за един ден! А и самата система на избор на кмет и общински съветници, ако и да изглежда демократична - мажоритарни избори за кмет, на практика е силно политизирана и създава предпоставки за всякакви циркове, сред които Вальо топлото е само един от малкото без "късмет"!

  Нередност?
 • 2
  Avatar :-|
  youdude
  • + 1

  Боже какъв човек( та той е самия дявол! Сравнете го само с Юлиан Пекунов, толкова е противен!

  Нередност?
 • 4
  Avatar :-|
  Мирчев

  Защо пред дома ми постоянно има паркирали БМВ Х5-ци и всякакви мутренски коли? Защото Николай Александров им позволява, а моята кола вдига. Защото имах неблагоразумието да гласувам за синята идея някога. Сега обаче съм пуснал жалба в Софийска градска прокуратура, защото си е позволил в официална кореспонденция да ме нарече цитирам "нагъл" и ще доведа нещата докрай. Ако те не реагират отивам по-нагоре, ако и това не помогне - дело, ако и това не помогне - Страсбург, ако и там нехаят, рано или късно ще го срещна на улицата или пред дома му и бог знае какво ще направя. Така мислят и хилядите живущи в центъра на София. Няма да може цял живот да ходи с охрана. Дали ще има спокоен живот, как мислиш?

  Нередност?
 • 5
  Avatar :-?
  revenge

  Бихте ли споделили точния му адрес, домашен телефонен номер, рег.№ и модел на автомобила му. Целта ми е само да го по-здравя. Предварително благодаря за достоверна информация.

  Нередност?
 • 6
  Avatar :-|
  ххх

  Майче беше някъде в Подуене, близо до Черковна. Ще го намерим. Нема начин да нема начин.

  Нередност?
 • кирчо
  • + 1

  Няма държава па белия свят в която уличното платно да се разчертава и да се превръща в паркинг и то в полза на една фирма. Тази фирма никога не е построила нито един гараж или паркинг. Тя е паразит, живеещ на наш гръб, на гърба на ридовните данъкоплатци а Николай Александров - управителя на Паркинги и Гаражи е криминален елемент, безчинстващ по улиците на София. Покровителят му се казва Бойко Борисов.

  Нередност?
 • Мирчев
  • + 2

  Референдум е изхода. Обаче със срок за провеждане, примерно 3 месеца, не по-късно. Ако до тогава общината не организира почтен референдум с хората /чиито резултат е почти ясен - закриването на синята зона и ликвидацията на Паркинги и Гаражи ЕАД/, да се направи следното.
  1. Да се учреди ново общинско дружество на мястото на Паркинги и Гаражи ЕАД с единствена стопанска цел изграждане на безплатни подземни и надземни паркинги в централната градска част. А не както е досега събиране на глоби, тормоз на столичани и непрозрачно усвояване на средства за неясни цели.
  2. Пълна ревизия и публично достояние на резултатите от одита на Паркинги и Гаражи ЕАД.
  3. Забрана за разчертаването и превръщането в паркинги на улици, площади, междублокови пространства и паркове в полза на когото и да било. Тези терени са на всички ни, не може някой да печели от тях, ние ги поддържаме с данъците си и няма да плащаме два пъти за тях.
  4. Връщане на функциите по контрол на движението в КАТ, единствената държавна институция овластена да контролира и глобява нарушители. Паркинги и Гаражи ЕАД нямат това право, никога не са го имали и безчинствата и самоуправството по улиците им взеха застрашителни размери.
  5. Премахване на всички знаци на Паркинги и Гаражи ЕАД , като нелегитимни и липсващи в Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му, претопяването им и превръщането им в мантинели с цел подобряване на организацията на движението.
  6.Търсене на съдебна отговорност от управителя на Паркинги и Гаражи ЕАД , Николай Александров за особено опасни действия на самоуправство, насочени срещу жителите на гр. София.
  7. Напълно безплатно паркиране на живущите в центъра по места, каакто и инвалидите и премахване на служебните абонаменти, създаващи дискриминация и ограничаващи конституционното право на гражданите и жителите на града за свободно придвижване. В случай на отказ но общината да проведе референдум да се предприемат стъпки от нарочно създадено гражданско сдружение за сдобиване със обезпечителна мярка, въз основа на отмяна на синята зона и пристъпване към принудително отстраняване от гражданско сдружение на всички символи и знаци, свързани с Паркинги и Гаражи ЕАД и ограничаващи правото на свободно придвижване на гражданите.

  Нередност?
Нов коментар

Вход