Фотогалерия: Многото лица на Яне Янев

Велина Господинова
3016 прочитания
В началото на политическата си кариера Яне Янев беше винаги близо до главния секретар на БЗНС-НС Анастасия Мозер и в ръководството на земеделската формация
Като лидер на партия Национално сдружение - БЗНС Яне Янев постоянно дава пресконференции, на които громи корупцията  

Яне Янев беше за кратко е коалиционен партньор на Гюнер Тахир (НДПС) и на Кръстьо Петков (Обединен блок на труда). Коалицията им обаче просъществува само около година (между 2003-2004) и участва само в частичните местни избори в Свиленград
По време на заседание на националния съвет на СДС в Пловдив през 2003 г. в сградата на Синдикалния дом беше пусната димка. Съмненията тогава паднаха върху Яне Янев, защото на мястото, където беше поставена димката, имаше позиви на партията му. Янев беше арестуван и след това освободен. Днес той твърди, че няма нищо общо със случая.
Яне Янев подкрепи кандидатурата на Волен Сидеров за кмет на София на местните избори през 2003 г. В предизборната кампания опоненти на лидера на "Атака" бяха тогавашният председател на СДС Надежда Михайлова и Стефан Софиянски
През 2005 г. Яне Янев стана коалиционен партньор на СДС и беше избран за депутат.
За президентските избори през 2006 г. Яне Янев издигна кандидатурата на Георги Марков за държавен глава срещу кандидата на СДС и ДСБ Неделчо Беронов.
Яне Янев заедно с Волен Сидеров и бившия лидер на СДС Пламен Юруков по време на митинг на опозицията срещу кабинета "Станишев" миналата година. Малко след това Янев беше изключен от парламентарната група на ОДС по обвинения, че е купувал гласове на частичните местни избори в Сандански и Казанлък. По повод изключването си Янев даде серия от изявления, в които обвини Юруков във връзки със силови групировки и укриване на данъци.
В началото на тази седмица Янев обяви създаването на новия си консервативен проект "Ред, законност и справедливост". Към него се присъединиха партията на Стефан Софиянски и земеделците на  Георги Пинчев.

Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.
Влезте в профила си
Всеки потребител може да чете до 10 статии месечно без да има абонамент за Капитал.
Вижте абонаментните планове

2 коментара
 • 1
  Avatar :-|
  за яне !!нема резултат

  Буден гражданин на Сандански ни изпраща това...
  Понеделник, 11 Май 2009 18:45

  Аз съм един Буден гражданин на Сандански,
  Както си се разхождах из интернет попаднах на две прелюбопитни неща за Сандански и нашия депутат Яне Янев. Ето ги, ако искате публикувайте ги, както обещавате във вашия сайт, ако искате не, но ето ви нещицата, които ме вкараха в дълбок размисъл кой кой е и защо :)))

  Чрез Председателя на Народното събрание г-н Георги Пирински
  До Министъра на вътрешните работи на Република България г-н Михаил Миков
  ВЪПРОС от Яне Янев – народен представител от І МИР - Благоевград
  На основание чл. 90, ал.1 от Конституцията на Република България и във връзка с чл. 77 от ПОДНС внасям въпрос
  ОТНОСНО: Сигнал за злоупотреби при общински проекти в Сандански
  Уважаеми господин Министър,
  До Народното събрание и специално до мен като народен представител от I Благоевградски избирателен район постъпи сигнал от жители на гр. Сандански. В сигнала се твърди, че при реализиране на общински проекти са направени значителни злоупотреби от фирмите-изпълнители „Аделина стил” и „Бетон” чрез нереалистични стойности, надписвания при актуването и др. Визират се следните случаи:
  1. Изграждането на фонтани в центъра на града. За проекта са платени 117 000 лв. (действителен факт, оповестен и в местните медии), като според сигнала, цитиращ специалисти, действителната работа едва ли надхвърля 50 000 лв.
  2. Укрепването на тунела между селата Рожен и Любовище. За проекта са платени 60 000 лв., докато реалната стойност се преценява на около 10-15 000 лв.
  3. Канализациите на селата Дамяница, Ново Делчево и Левуново. За тези строителни обекти в местната преса са изнесени сведения, според които надписването при актуването е в пъти (впрочем поради немарливи работи има и човешка жертва).
  Авторите на сигнала свързват тези закононарушения с името на кмета на общината Андон Тотев, като има и сериозни съмнения за начина на възлагането на проектите на фирмите-изпълнители.
  Не съм правил собствена проверка на изнесеното в сигнала, но като народен представител от този регион и жител на Сандански мога да потвърдя, че подобни съмнения се споделят от значителна част от населението на общината.
  Обръщам се към Вас, тъй като авторите на сигнала са сезирали правозащитните органи (районната прокуратура в Сандански, окръжната прокуратура в Благоевград и др.), но досега няма резултати.
  Във връзка с изложеното, уважаеми г-н Министър, питам следното:
  Извършвана ли е проверка от органите на МВР по сигнали за злоупотреби с общински средства при посочените проекти, и специално от фирмите „Аделина стил” и „Бетон” ?
  Ако са извършвани такива проверки, какви са резултатите и установено ли е участие на кмета на Сандански Андон Тотев в закононарушения?
  Ако не са извършвани проверки, кога това ще стане?
  На основание чл. 78 ал.1 от ПОДНС желая министър Миков да ми представи отговора си в писмен вид.
  23. 10. 2008 Яне Янев

 • 2
  Avatar :-|
  за яне

  Кой нормален продава обекти -магазини,земеделска земя ,парцели които му носят доходи е ги влага в ремонт на вилата ! Защо Областния управител не спре тези явно неизгодни продажби-след като общинските съветници мълчат ...умно ,как става това?Господа общински съветници това което правити е нагло и наказуемо...не се ли страмувате като заставате пред роднините си и децата си .Разпродавайки по -точно раздавайки общинската собственои убивате бъдещето на Вашите и Нашите деца...усигурявайки Техните ...осъзнайте се ...
  Защо общинските съветници от ГЕРБ и РЗС в община Сандански мълчат като .......при тези явно мръснишки истории !


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход