Новият брой: Накъде след вота
Close

Как да узурпираме съдебен регион в четири стъпки

Какво показа докладът на ВСС от проверката в Блгоевград

Стъпка първа: Предложете за свои заместници бившите колежки на съпругата ви адвокат

Противно на общоприетата практика в страната, Красимир Аршинков е назначил трима магистрати за свои заместници, всичките от които да отговарят само за граждански дела (в София например всеки един от заместниците на председателя на Софийски градски съд отговаря за различен ресор - наказателно, гражданско, търговско или административно право): "До месец декември 2009 г. в БлОС е имало трима заместник-председатели: Румяна Бакалова, Катя Бельова, Росен Василев. (След намаляване на една зам. председателска бройка от ВСС и изтичане на мандата на съдия Росен Василев заместник- председателите остават двама, считано от декември 2009 г.)


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
2 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  Avatar :-|
  заКон
  • + 10

  Хайде, за Аршинков отдавна е ясно- боклук. Ама то и в Благоевградската прокуратура било пълно с боклуци. Съдия и прокурор си правят лични услуги злоупотребявайки с властта си за лична изгода- миризливото прокурорче или прокурорка прави услуга на Аршинков и с нашите пари образува поръчково дело да тормозят хората заради мненията им по форумите. И с нашите пари юркат полицейски коли и ченгета да тарашат офиса на "ДАРИК -радио". Горят бензин, харчат хартия, тонер, заплати, писма и пощенски услуги. И всичко това с нашите пари и чрез властта дадена на незнайното смърдящо прокурорче. Прокурорчето прави услуга на благоевградския разпасан съдебен феодал Аршинков. ПРОКУРОРСКА КОЧИНО БЛАГОЕВГРАДСКА, и ти няма да се отсмърдиш скоро. Двете кочини в Благоевград - съдебната и прокурорската- ВЕЧНА ДРУЖБА !!!

  Нередност?
 • 2
  Avatar :-|
  Копи-пейст
  • + 7

  Петър Дошков - 30.01.2010 г. 10:47:57

  Развалена дънна платка на компютъра ми попречи да взема отношение по т. нар. доклад на Комисията Сукнаров. Нещата с компютъра долу-горе се пооправиха. Този доклад е неудовлетворителен. Ще го коментирам по-подробно, за да се разбере, че фактите или не са изнесени напълно, или че Комисията боксува. Първо, необходимо бе Комисията да предложи на ВСС да освободи Аршинков от вр. и.д. председател на БлОС. Второ, делегатското Общо събрание на съдии от Пиринско да предложи на ВСС за вр. и.д. председател на БлОС Съдия с ранг на Окръжен съдия, който ВСС да утвърди за срок. Трето, ВСС да отстрани от длъжност ненадлежните съдии: те са повече от посочените 3 (Бакалова, Бикова и Топалова). В тази връзка ВСС трябва да се занимае и с ненадлежната Мая Кипринска (тоест да й предложи да попаде оставка). Четвърто, ВСС да излезе с декларация за съдбата на делата, гледани от ненадлежните съдии. Пето, ВСС да освободи от длъжност окръжния прокурор Атанасова поради несправяне с длъжността. Атанасова недопустимо прави до ВСС сигнал срещу Узунов, като преди това декларира публично, че няма факти, които да го уличават в неетично отношение към Аршинков, изразено в Сайта на съдиите.
  Атанасова, преглеждайки коментарите в Дарик ( Сайтът на съдиите в Дарик), умишлено се е десезирала от ненадлежните в прокуратурата: Арабаджиева и Мадолев (поне двамата). Вероятно е изтекла информация от прокуратурата към адвокат Аршинкова, за да поиска отвода на съдията Узунова от свое дело. Шесто, Комисията Сукнаров трябва да спази АПК за разглеждане на сигнал: ако не ме изслуша с данните за корупцията на магистрати от ВАС : Пенчев, Вачева, Икономов, Еленков, ще се срещнем с Комисията във ВАС след изтичане на двумесечния срок за реакция на сигнал. Остава неосветлена клиентската връзка на Благоевградските съдилища с ЮЗУ чрез Вера Лазарова. Невъзможно е историята на падението и позора на Темида в Благоевград да мине без корупционния принос на Ал. Воденичаров.
  Брюксел ще знае за фактите. Продължавам


  Нередност?
Нов коментар