Бъдещето на "Брикел" ще се решава от Бойко Борисов

Държавни експерти отказаха да подарят квоти въглероден диоксид на Христо Ковачки

Христо Ковачки знае, че трябва да инвестира в сероочистки от 2004 г. насам, когато е приватизирана "Брикел"
Христо Ковачки знае, че трябва да инвестира в сероочистки от 2004 г. насам, когато е приватизирана "Брикел"    ©  Цветелина Ангелова
Христо Ковачки знае, че трябва да инвестира в сероочистки от 2004 г. насам, когато е приватизирана "Брикел"
Христо Ковачки знае, че трябва да инвестира в сероочистки от 2004 г. насам, когато е приватизирана "Брикел"    ©  Цветелина Ангелова

Предприятието за брикети "Брикел" няма да може да получи безплатни квоти въглероден диоксид от държавата. Това беше решено от специална комисия, която трябваше да се произнесе дали контролираната от Христо Ковачки фабрика ще може да ползва емисии от т. нар. резерв. Той е предвиден за нови предприятия, а "инсталацията не отговаря на изискванията за "Нов участник", съобщават от Министерство на околната среда и водите.

Дружеството трябваше да спре окончателно работа след като изразходва предвидените 20 хил. часа, които може да работи без да е приведено към екоизискванията. Преди десетина дни обаче министерствата на икономиката и на екологията решиха да позволят на "Брикел" да работи на минимална мощност, докато собственикът не направи нужните инвестиции. Едно от условията за това беше да се намерят нужните емисии, които да обезпечат работата му. След като експертите отказаха да подарят квоти на Ковачки, сега собственикът ще трябва да закупи всички емисии, които е изпуснал над безплатните си.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


20 коментара
 • 1
  shwarzspeht avatar :-|
  Клюводървец

  Време е,на големите крадци в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ да се потърси сметка.Сърбите вече са го почнали.

 • 2
  fougasse avatar :-|
  fougasse

  9 700 000 евро, които държавата ще плати за 2000 гласа (колкото работят в Брикел). 4 850 евро на глас - пазарът е открит четири години преди изборите. Високо вдигна летвата ГЕРБ.

 • 3
  epoc avatar :-|
  epoc

  До коментар [#2] от "fougasse":

  Най-добрия коментар, който съм чел до момента!

 • 4
  birdman avatar :-|
  birdman

  Проблема в Гълъбово е ,че там ЯКО им се промива мизъка ,че се затваря Брикел заради МОСВ и правителството , а не заради тоя безотговорен нещастник Ковачки ! Иначе ми писна Бойко като добрата фея да се бърка нявсякъде ,все едно ,че няма министри ....

 • 5
  aussie avatar :-P
  aussie

  Затваряйте го този некадърник. Всичките му проблеми сега са породени от собствената му лакомия. Вместо още преди няколко години да е направил нужните инвестиции сега тръгнал да се моли като последния бедняк.
  И какво направи, изкупи сума ти предприятия в Сърбия и сега му ги взеха почти всичките та няма даже и пари за брикел. Егати смешния бизнесмен :)

 • 6
  boby1945 avatar :-P
  boby1945

  Бъдещето на Брикел ще се решава от купувачите на брикети, сега са с цена грубо 200 лв/тон, ако се навият да купуват за 250 лв/тон сметката с емисиите ще им излезе, ако не сори!!!

 • 7
  mihailis avatar :-|
  mihailis

  За Политика(Лидер)-имаше пари, а за Брикел-не.

 • 8
  goodman avatar :-|
  goodman

  До коментар [#2] от "fougasse":

  Да ама въпреки това те ще си гласуват за Ники Тонев, нищо че окраде всичко възможно, той си е наше момче.

 • 9
  boby1945 avatar :-P
  boby1945

  До коментар [#8] от "goodman":наистина Ники Тонев направи много за Гълъбово, къде беше 1972, къде 1989 и къде е сега..... не трябва да си кривиш душата....

 • 10
  info111 avatar :-|
  info111

  (И само да вметна, че аз никога не съм бил "стадно животно", т.е. никога не съм се асоциирал с никакви партии, политици, идеолози...Аз винаги в това отношение съм предпочитал да съм "единак", т.е. ласкаейки се от мисълта, че съм част от интелигенцията - и то в истинския смисъл на думата, и осъзнавайки и приемайки, че смисъла на всяка автентична интелигенция е да бъде автентична опозиция на всяка власт, АЗ НИКОГА НЕ СЪМ ИДЕАЛИЗИРАЛ НИКОГО! Защото култа към личността е признак на неграмотност и простотия, за мен! Никога нищо добро не е произлизало от гнева или колективната лудост и мъст, според мен.
  Винаги съм се бунтувал против клишета - в израза, в мисленето. Т.е. това, че съм против някой или нещо не означава, че не съм критичен или възприемам - поне напълно, единствената за момента реална алтернатива. Но човек не бива и да не е реалист!
  Т.е., за мен "врагът на моя враг е мой приятел" е много съмнителна аксиома. Както и че "Приятелят на моя прия


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход