Ченгетата на бариерата

63 митнически началници са били сътрудници на Държавна сигурност

Най-високопоставеният доносник на Държавна сигурност е настоящият директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов
Най-високопоставеният доносник на Държавна сигурност е настоящият директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов
Най-високопоставеният доносник на Държавна сигурност е настоящият директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов    ©  Капитал
Най-високопоставеният доносник на Държавна сигурност е настоящият директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов    ©  Капитал

63 началници агенти и щатни служители на Държавна сигурност са управлявали митниците през годините на прехода. Това стана ясно след поредния доклад на Комисията за отваряне на досиетата. Най-високопоставеният доносник на Държавна сигурност е настоящият директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Той е сътрудничил на Шесто управление на ДС в Русе с псевдоним "Гергов".

Принадлежността на Танов към ДС обаче не е новина. Името му вече беше публикувано при проверката на ръководните кадри на МВР и при кандидатирането му за общински съветник на местните избори в Русе. Слабо известен факт е, че бившият зам. директор на митниците Христо Арабаджиев, по прякор Марадоната, е бил щатен служител на Второ главно управление на ДС в годините преди 10 ноември 1989 година. Друг високопоставен служител на митниците, който е бил сътрудник на ДС, е бившият шеф на пресцентъра на митниците в периода 1996-2001 г. Иван Кутевски. Той е бил с агентурен псевдоним "Антонио" и е донасял за Второ главно управление на ДС.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
11 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  gt avatar :-P
  гт
  • - 1
  • + 2

  Господин Николов, ченгетата и сега са на бариерата - Гранична полиция.

  Митничарите са малко по нататък...

  :-)

  Нередност?
 • 2
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 12

  След тази информация, и като имаме предвид, че всички едри бизнесмени също са били офицери или доносници от Държавна Сигурност, или деца на такива, или съпрузи на деца на такива, или са обградени с орди от "съветници" и "консултанти" от ДС, като прибавим, че това важи и са собствениците на всички медии, на всички банки (когато ги крадеха, създаваха и обираха), на висшите и останалите магистрати, депутати, мин. и зам.министри, полиция и служби, прокурори и следователи, че дори патриарха и БАН,...политически лидери и обкръжението им, държавни висши служители, начело с Гоце,..
  и като си припомним, че Държавна Сигурност Е ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ, ПОДЧИНЕНА НА ДРУГА ДЪРЖАВА И СЛУЖБИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ И ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ С ВСИЧКИ СВОИ РЪКОВОДИТЕЛИ И СТРУКТУРИ ДО ДЕН ДНЕШЕН, КОЯТО СЪЗДАДЕ И ПОДКРЕПЯ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ В БЪЛГАРИЯ И ИМА ДЪЛГА ИСТОРИЯ НА БЕЗБРОЙ ТЕЖКИ НО НЕНАКАЗАНИ ДОСЕГА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ - УБИЙСТВА (ОТДЕЛЪТ ЗА МОКРИ ПОРЪЧКИ), ИЗНУДВАНИЯ И ШАНТАЖ, ПРЕСЛЕДВАНЕ НА НЕВИННИ ГРАЖДАИ, ВКЛ. ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ, КОНТРАБАНДА, НАРКОТИЦИ, ОРЪЖИЕ И ПОДКРЕПА ЗА ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ, ПРЕДАТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ, КОРУПЦИЯ, КРАЖБИ, ПРАНЕ НА ПАРИ, РАЗГРАБВАНЕ НА ПРЕДПРИЯТИЯ, БАНКИ, НА ДЪРЖАВАТА, УНИЩОЖАВАНЕ НА ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ И ДЪРЖАВАТА,...

  ТО МАЙ НЯМА ВЕЧЕ НЯКОЙ, КОЙТО ДА НЕ РАЗБИРА ЗАЩО СТРАНАТА НИ Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ, И ЗАЩО ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ Е ПРЕВЗЕЛА ТОТАЛНО ДЪРЖАВАТА, А НАЦИЯТА НИ СЕ ОБЕЗЛЮДАВА.

  Докато престъпленията на червената върхушка и Държавна сигурност и особено ръководството й не бъдат изцяло опознати от обществеността, осъдени и виновните наказани - със затвор и конфискация на имуществото...България бял ден няма да види!
  И никой, вкл. и Бойко борисов, а и който и да дойде след него, (вкл. премиерите преди него) НЕ МОЖЕ ДА ПРЕТЕНДИРА ЧЕ ОБИЧА БЪЛГАРИЯ И ЧЕ РАБОТИ ЗА ДОБРУВАНЕТО Й, АКО НЕ УДАРИ МАФИЯТА И БОСОВЕТЕ Й!

  Крайно време е мутри като Любен Гоцев, Румен Петков, Румен Овчаров, Гоце, Доган и десетки други стълбове на организираната престъпност вместо да ходят по приеми и представления и да дават интервюта и указания, да заочнат да дават показания и обяснения за многобройните престъпления, в които са замесени.

  И чзс по-скоро да се създаде механизъм да се търси отговорност от висши магистрати - особено Борис Велчев и институцията на главния прокурор в България, за техни действия в подкрепа и защита на организираната престъпност!

  Нередност?
 • 3
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 9

  Защо не се намери наистина независима медия или журналист, който да свърже горната информация с онова, което ставаше и става на българските граници през 20-те години на "прехода" и особено в онези години на ембаргото, когато престъпните групировки придобиха пари, самочувствие и контакти, които ги укрепиха и издигнаха на съвсем други нива? И данните за десетки и стотици хора (служители на ДС) от разузнаването и контраразузнаването - особено сред ръководителите им, КОИТО НАПРАВИХА ТОВА ВЪЗМОЖНО? Както и сегашното им материално състояние и къде са те сега!

  Материали, факти и документи има предостатъчно! Така ще стане пределно ясно за сетен път къде е генезисът на организираната престпност, на мафията в България, кои са свързани с нея от висшите етажи на властта и бизнеса и какви са ролята и отговорностите им при съсипването на държавата и държавността!

  Нали Гоце един път промълви срамежливо - когато се опитва да шантажира Борисов и да формулира заплаха - да се отворели икономическите досиета на прехода!
  Ами отворете ги най-после тези досиета, де! Да стане ясно кой кой е и как са финансирани нашите партии, политици и държавници.

  Нередност?
 • 4
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 9

  Невинният и наивен Бойко Борисов


  Татяна Дончева още в първия миг след ареста на Алексей Петрова заяви, че това е битка между двама мафиоти. Да оставим настрана очевидно нечистоплътната личност на самата Дончеваи да се концентрираме върху думите й. Вие какво ще направите, ако някой ви отправи подобно тежко обвинение публично? Какво мслите за съдържанието на това твърдение? То май се потвърждава от факта, че Бойко не й потърси отговорност (вие бихте ли отминали едно такова тежко обвинение?)...  Невинният и наивен Бойко Борисов
  13 Септември 2010


  Едвин Сугарев


  “Закъснях, успах се, извини ме, ще дойда.” Мило и любезно извинение, предполагащо дълги контакти: няма да използвате тази фраза спрямо човек, с когото не се познавате добре и в чиято почтеност се съмнявате, нали? Също: “В Министерския съвет съм, звънни.” Което пък говори, че разговорите на получателя с подателя на това съобщение включват и работното време на същия в Министерския съвет на България.

  Кой? Бойко Борисов, български министър-председател. Към кого? Към Алексей Петров, ръководител на организирана престъпна група, смятан за глава на българския октопод.

  Става дума за sms-и, разменени между двамата. Не в сумрачните времена на първоначалното натрупване на капитали, а през 2009 г. Данните за тях бяха изнесени на специална пресконференция от Румяна Радкова, адвокат на Алексей Петров.

  Бойко Борисов не отрече наличието на подобна кореспонденция – само че според него всичко това си било в реда на нещата, нямало скрито-покрито. Бил контактувал с Алексей Петров “за предотвратяването на кризата с боклука и да не се допуска заиграване с фирмите на Румен Гайтански-Вълка”. Също и във връзка с други важни държавни дела – например “по повод доклада на ДАНС, който той ми донесе и който трябваше да бъде в касата на министър-председателя Станишев”.

  В тази размяна на sms-и не виждал нищо, което да не е известно на обществото и за което да не е писано. Странно. Имам добра памет, но нещо не си спомням някой да е писал за наличието на телефонни контакти на българския министър-председател с “оперативно интересния” Алексей Петров. И самата презумпция, че подобен тип разговори между главата на изпълнителната власт и най-видния български мафиот са си в реда на нещата, е – меко казано – също доста странна.

  Още повече, че не става дума за здравей и здрасти. Става дума – както твърди самият Бойко Борисов – “да не се допуска заиграване с фирмите на Румен Гайтански-Вълка” – сиреч за подкрепата на един мафиот за това от апетитния боклуджийски бизнес да бъде отстранен друг мафиот.

  Бойко Борисов, разбира се, е невинен. Изцяло и напълно. Нищо не е знаел за Алексей Петров, нищо не е чувал за него, никога не е предполагал, че може да извърши престъпни дела.

  Ох, милият! Не е чел вестници, не е прелиствал аналитичните справки на МВР, не е изпитвал на свой гръб острия нрав на “баретите” при конкурентните борби в охранитгелния бизнес – например при атентата срещу Цветелина Бориславова на 27 март 1997 г.

  Не е чувал за убийството на прокурора Николай Колев (нищо, че свидетелствах за него още на другия ден – в Столичната дирекция на полицията, в негово присъствие и пред поне дузина следователи и висши полицаи), нито пък за смъртта на Надежда Георгиева; не е и чувал подробности за рекетьорските подвизи на Трактора, не знае примерно как цялото многомилионно имущество на Георги Петракиев Цветанов се е преселило в активите на застрахователна компания “Левски-Спартак”, днешната “Лев инс”.

  Не знае нищичко, ама съвсем нищичко за престъпния триумвират, включващ Алексей Петров, Никола Филчев и Филко Славов – нито пък за неговата особена връзка с Израел (и с израелските служби за сигурност).

  Бидейки съдружник на Алексей Петров през 90-те години, изобщо не е бил наясно с неговото находчиво комбиниране на охранителна дейност, сводничество, рекет и трупане на компрпомати за видни политически фигури.

  Прочее всичко това му е известно едва след разследванията, предприети от вътрешния министър Цветан Цветанов. Дотогава нищо не е знаел, за нищо не е подозирал, общувал си е с Алрексей Петров в качеството му на съзнателен, достоен и граждански ангажиран български бизнесмен.

  Не се наемам да коментирам това незнание. Ще отбележа само, че българите са народ с късмет – имат си чист и невинен като агнец Божий министър-председател. Целият е пред нас като на длан – няма нищо, което да е скрито от обществото. Е – и малко наивен си пада, щом като нищо не знае и за нищо не е чувал – и най-вече щом като вярва, че и този номер ще мине, ама карай да върви...

  Нередност?
 • 5
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 10

  Значи Бойко Борисов от една страна "работи" с хора като Румен Петков (който се среща с Алексей Петров и братя Галеви да разпределят парите от контрабандните канали на "Спартак"...) за да приема международни изамници, представящи се за шейхове, които да получат безвъзмездно българска земя за да изграждали ... писта за "Формула", контатувал и с Алексей Петров за да уреждат боклука на София като кмет, а явно и за много други неща преди и след това - видно от фирмите, парите и есемесовете им, които Бойко потвърди...
  А иначе претендира, че се е борил и продължава да се бори с организираната престъпност, бил е и главен секретар, а едва сега открива, че ... Алексей Петров бил начело на "Октопода"!
  Остава да изчакаме още десетина години, вероятно, за да признае че може би и Румен Петков не е ангел и има нещо с разграбване на банки, контрабанда и престъпни лидери и групировки (МВР - Маджо Вика Румен) И че не го е познавал от тази му - престъпната! - страна. И че не е знаел, че той дълги години управляваше финансите на червените бандити и държеше парите и досиетата им...

  Много ми се ще България да започне да се оправя, което найнапред означава да се ударят босовете на организираната престъпност, много ми се искаше да е истина, че Борисов и Цветанов наистина правятусилия да се борят с организираната престъпност, а не да разпределят и преразпределят територии там и да удрят избирателно конкурентни или неудобни престъпници и лица, обаче не мисля, че да си затваря човек очите и да пренебрегва очевидното е добре. Най-малкото защото вече толкова години бандитите от ДС-червената олигархия се опитват да ни правят на маймуни...Крайно време е да спрат престъпленията и цирковете! И трябва да се започне от горе, вкл. от т.н. главен прокурор и Висш Съдебен Съвет...И Гоце! Всичко останало не е борба с организираната престъпност, а много пошла елементарна имитация.

  Нередност?
 • 6
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 10

  Канцлерът Вили Брант,въпреки огромната си популярност и престиж в Германия и в чужбина, напусна поста си през 1974 г. веднага след като стана известно, че е допуснал в канцеларията му да проникне агент на тайните служби на ГДР - на ЩАЗИ (германският еквивалент на престъпната Държавна Сигурност в България). А нашият премиер не е допуснал до себе си, а е другарувал, имал е съвместна дейност и т.н. с октопод, но си стои на поста безцеремонно, а обществото ни нехае засега!

  Нередност?
 • 7
  mto avatar :-P
  mto
  • + 8

  Отново няма от какво да се изненадам!
  В България принадлежността към ДС е явно добра и необходима препоръка за много топли служби...

  Нередност?
 • 8
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 11

  Преди време едно издание - "Конгрешънъл куотърли" написа :Бойко Борисов е свързан с българската мафия !

  Мнозинството от българските избиратели избраха Борисов за премиер, а той се закле и обеща да пребори организираната престъпност. И твърди, че го прави. Сега има обвинение срещу бивш негов съдружник - Алексей Петорв, който бил главата на "октопода", (а е очевидно, че не е той, ако се разгледа и анализира генезиса и структурите на мафията в България).
  Сега Ал. Петров обвинява Борисов, че е участвал в атентат(и)...

  Възниква все по-остро въпросът - наистина, кой и какъв точно е българският премиер - борец срещу организираната престъпност, или част от нея. Кой е Бойко Борисов?

  Може би да дадем думата ... на самият Борисов:

  "Бойко Борисов: Свалям шапка на Алексей"

  No comment!

  Нередност?
 • 9
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 4

  Я прочетете това:

  „Мистериозната” дама на Трактора – Румяна Желева


  Сайта на "Афера" и списващата го не ми вдъхват особено доверие, но от друга страна фактите в статията може би не е невъзможно да бъдат потвърдени. Има оттенък на абсурд, на лудост във всичко това, което става в България и управлението й, но от друга страна реалностите потвърждават вероятността на какви ли не подобни неща.

  „Мистериозната” дама на Трактора – Румяна Желева

  Afera.bg разкри заверата в „екипа” на Алексей Петров – Трактора, свързана с участието му в президентските избори.
  Изключително близък до „екипа” и Петров брилянтен източник довери, че обявената за „мистериозна дама” е провалилата се с гръм и трясък за еврокомисар, ГЕРБ-овата Румяна Желева.
  Алексей Петров заложил на тази удивително странна и буквално абсурдна кандидатура, поради две основни причини.
  Първата, че Румяна Желева е в бюрото на ЕНП. Втората, че чрез нея правел опити да затопли отношения с ТИМ, тъй като съпругът на Желева работи в банка, свързана с холдинга. Тимаджиите обаче любезно и снизходително се усмихвали на меко казано смехотворните политикански ходове на Трактора.
  Схемата на Алексей Петров включвала той да обяви, че ще бъде шеф на предизборния щаб на т.нар. „екипа”.
  Другото лице от женски пол в кандидат-президентската двойка щяла да бъде ... Кристина Патрашкова. Ако се наложело - кой да бъде кандидат – президент от двете, кой вице – щяло да се хвърля чоп, категорична е „къртицата” ни от „Арарат” 8.
  Намеренията на Алексей Петров вероятно не са тайна за „огледалния му образ” Бойко Борисов.
  Източникът ни бе безапелационен в информацията си, че докато Алексей Петров е бил под домашен арест, Борисов и Петров са провеждали регулярни срещи. Винаги в петък, винаги в 17 часа.
  Петров е бил извеждан от дома си дегизиран, с полицейска кола, уж за разпит, а посредникът между двамата, осъществяващ сгледите е бил депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, известен като Лъчо Мозъка.
  При срещите си Борисов и Петров комуникирали чрез ... писане на бележки.
  Както е известно Румяна Желева стана чудовищно световно известна с абсолютния си провал за еврокомисар. Тогава тя втрещи не само България, но и Европа като представител на ГЕРБ, който не знаеше къде се намира по темите, за които бе препитвана.

  Afera.bg


  Откакто зърнах снимка на сияещата г-жа/г-жица Томова гордо и щастливо усмихната до дърт престъпник-рецидивист като Любен Гоцев доверието ми в нея и материалите й се срина. И все пак - знае ли човек. Ами ако излезе вярно?

  Нередност?
 • 10
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 4

  Митологията и "легендите" са от изключителна важност за ДС оперативните работници и операции, те винаги и неизменно са съпътствали дейноста им. Всеки, който познава подобни хора (а в България едва ли има такива, които да не са "имали тази чест") и е по-наблюдателен не може да не е забелязал типичната им "тайнственост", "загадъчност" и често недомлъвките, с които загатват за "неща, които са известни само на тях, но не и на "обикновените хора""...И - когато веднъж се разбере - прикриват просто престъпления, или тъпотии, непрофесионализъм, наглост, корупция, връзкарство и обикновени и съвсем прозаично-типични за лентяи, илитерати и хора без задръжки и респект към себе си, обществото и законите примати. И/или шефовете им...Нерядко се забеляава - особено в онези, които са заемали по-високи постове в организираната престъпност, наречена за по-голяма благозвучност Държавна Сигурност.

  МИТОЛОГИЯТА И ПРЕСТЪПНОСТТА!
  МИТОЛОГИЯТА И ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!
  МИТОЛОГИЯТА И КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ!

  Това са изключително интересни и много обемни теми, според мен, които е добре някой да изучи и анализира...А що се касае до митовете и легендите на и за Държавна Сигурност и червената върхушка, КАКТО И АВОАРИТЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ, то това е задължително да се направи - вкл. и от истински прокурори и магистрати, защото и това е част от опознаването на мафията в България...
  Нека да конкретизирам за какво точно става дума. Замисляли ли сте се за митовете на Държавна Сигурност? Например - за патриотичния характер на офицерите от ДС? Как работели "на ползу роду"? И колко висок бил професионализма им? И колко дълбоко секретна и високо патриотична и УСПЕШНА била работата им, докато всичко, за което те декларират, че са се борили ТОТАЛНО СЕ РАЗПАДНА ПРЕД ОЧИТЕ ИМ (НИ), А ТЕ ИЗВЕДНЪЖ СЕ ОКАЗАХА НЕВЕРОЯТНО БОГАТИ И ЕДИНСТВЕНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВЕНИТЕ, пред бедствуващите народ и родина, ЗА КОИТО ТЕ УЖ ТОЛКОВА ГОДИНИ, ТОЛКОВА ПРОФЕСИОНАЛНО И УСПЕШНО И ВСЕОТДАЙНО И БЕЗВЪЗМЕЗДНО !!!!

  Нека да припомня само няколко от стотиците, хиляди митове:

  - Митът за "по-големият ни брат", за това, че "дружбата ни със СССР ни бил жизнено необходим, като слънцето..."
  - Митът за "борците", които след това народът по-правилно назова - мутри, бивши спортисти, престъпници, вкл. затворници, които ДС организира, манипулира и управлява с цел откровени репресии над населението - ФУНКЦИИ, ЖИЗНЕНЕНО НЕОБХОДИМИ И ИЗПЪЛНЯВАНИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД ОТ САМАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ПРЕДИ 1989 Г. Поради необходимостта от привидно разрушаване на структурите на ДС след "демократичната революция", те трябваше да преминат в нелегалност, но те никога не са могли да оперират без средства за откровена или по-прикрита принуда, заплаха, рекет, шантаж,...Кой, ако не престъпниците-рецидивисти сред ръководителите на ДС не познава силата на АВТОЦЕНЗУРАТА, т.е. на милионите (и без това добре "научени" от терора на ДС близо половин век), когато "човек трябва много да внимава, защото винаги може да дойдат ... Е, ПРЕДИ 10-ТИ БЯХА ДС, А СЛЕД ТОВА БЕ РАЗВЯТО ПЛАШИЛОТО НА "БОРЦИТЕ", "МУТРИТЕ", "ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ",... всички до един със "съветници" и "консултанти" от ДС.
  Някой да не си спомня благия пенсионер дедо ви Либен Гоцев, който не че "съветвал" Маджо, а само "бегло се познавали и от време на време само се поздравявали, защото по стечение на обстоятелствата офисите им се случило да са наблизо"...Дъртакът - генерал от ДС и КГБ е получил силна избирателна амнезия, че офисите им дълго време са ... на един и същ етаж в хотела на СИК и мутрите "Орбита" по времето, когато ... цели влакови композиции и шлепове нарушаваха ембаргото, а България беше по европейските и световни медии с новини като тази, че "мутри с автомати преследвали колите на еврокомисари от границата до София!!!"...
  (За по-любопитните може би няма да е безинтересно да се заинтересуват за Източноевропейската Петролна Компания на дедо ви Либен и транзакциите й, които могат спокойно да влязат във всеки учебник за организираната престъпност...или за банките, с които той дари някои от любовниците си, като Петя Славова, например...)

  Друг мит - за "безстрашни и непобедими", "величави" мутри...Някои журналисти ги обвиваха в ореол, изкарваха ги едва ли не народни закрилници... А поне половин дузина министри на МВР официално отричаха да има организирана престъпност, или ... нагло и откровено заявяваха, че ... "бандитите (които ги нямало иначе...и не били организирани, мафия) били по-силни от ... МВР! Дори имаме с шизофренни примери на едни и същи министри на МВР, които успяха да направят и двата вида очевидно конфликтни, противоречащи и изключващи се вазимно изявления, макар и в различни моменти...

  Така например имахме случаи, когато бандитите открито се преследваха и стреляха на месо, взривяваха се по улиците на София, а МВР само броеше труповете...И висши полицаи се срещаха по апртаменти на техни служители и мутри (което се оказа едно и също), за да убеждавали мафиоти да не се стрелят повече...При някои от които преговори имаше и трупове на барети, но акцията им бе окачествена като ... "ювелирна" от министъра, който ловуваше, докато подчинените му се договаряха бандитите...
  Помните ли, че този министър, както и колегите му преди и след него, ту питаше на въпроси на журналисти за организираната престъпност - "а какво е това организирана престъпност, според вас...", ту отричаше, че я има в България,... ту обясняваше, че ако не били хората му да преговарят с Карамански по апартаменти на ченгета (Иванов от "Издирване" на МВР..) БАНДИТИТЕ ЩЕЛИ ДА НАПАДНАТ ... СГРАДАТА НА МВР В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ...!!!
  И че операцията, в която паднаха убити две от най-добрите барети на времето - Чанев и Жоро Индианеца от куршуми на неуведомени техни колеги била ... ЮВЕЛИРНА!!! Там, сред престъпниците, които бяха с високи постове в МВР беше и "големият специалист по убийствата" Ботьи Ботев, който направи всичко възможно да се прикрият следите и престъпниците...Както и стана.

  Митовете и легендите на МВР...
  Спомняте ли си Карамански - обявеният от ДС мафията и медиите им за КРЪСТНИКА? Спомняте ли си историята на този наркоман, стартирал като чейнчаджия и доносник на ДС, за когото дори и проститутките пред Хемус са знаели и презирали? Как след това израства и се развива в структурите на организирната престъпност - вкл. с кражби на коли в Чехия и Унгария? И как винаги, когато има досег с органите на правосъдието, "някой му помага да избегне присъдата, или да излезе по-рано"? Като Доган, например...И като стотици и хиляди знайни и незнайни бойци на този фронт - на мутри и бандити...
  Спомняте ли си, че дясната ръка на Карамански по онова време (или обратното всъщност) бе ... ТОЧНО ВИСШЕ ЧЕНГЕ (ВСЪЩНОСТ ТЕ БЯХА МНОГО) - ОТ "ИЗДИРВАНЕ" В МВР - Иванов (в чиито апартамент на "белите брез" убиха аретите в Щчвелирна акция", според министъра на МВР?)

  Митовете и легендите на организираната престъпност!
  Митовете за "демократите-дисиденти", за "борците за демокрация", за "репресираноите",...За Доган, за Жельо Желев, за десетки, стотици други...
  Митовете за "честните частници", за "патриотичния капитал", за "национално-отговорния капитал, за "демократическата революция", за "прехода към капитализъм" и демокрация,...
  Митът за "добрия цар", който ще ни оправи за 800 дни.
  Митът за това, че ИЗОБЩО НЯКОЙ ТРЯБВА ВСЕ ДА НИ ОПРАВЯ...
  Митът че българите сме най-великите...
  Митът, че българите сме най-долните...
  Митът, че всички сме еднакви...
  Митът, че нищо не може да се промени...
  Митът, че не може да се разбере цялата истина за близката и най-близката история на България, че всичко е свършено, че "кой е..., е..." и че парите са препрани, че не може да бъдат осъдени виновните и престъпленията им...Че били минали много години...
  В Египет хората съборха диктатора си и всичките му известни активи - вкл. в една Швейцария, бяха замразени за дни...След 30 години на власт и диктатура, с милиони репресирани и избити...И с подкрепата на САЩ!
  ......

  Много, наистина изключително много и съвсем не безинтересни са митовете - които наистина идват от престъпни и користни среди и лица - предимно от червенатса партокрация и ДС и престъпните им структури... И темата е наистина особено интересна...
  Но да прескоча цялата планина от митове и легенди и да се спра на последните - за големият юнак Бойко, който едва ли не сам ще се пребори с ламята Държавна Сигурност и организирана престъпност. И че той изобщо иска или има илюзии че може да го направи...

  Както и легендите и митовете за големия акъл и комбинативни (почти нечовешки) способности, качества и интуиция и безскрупулност на Ал. Петров, който "сам може да преборел цялата МВР и държава...- по Мухобойко)!

  А някой да се досеща защо престтъпността и ДС има такава жизнена нужда от митове и легенди, които да ошашавяват и оглупяват хората, да ги карат да вярват в чудеса и невъзможни неща, да примесват реалност с нереалност и да се размиват очертанията на истината?

  Нередност?
Нов коментар